El tipus de protecció solar i el temps d'exposició, factors que incrementen el risc de patir un melanoma

A la Comunitat Valenciana es diagnostiquen uns 500 casos d'aquest tipus de càncer de pell molt agressiu

El tipus de protecció solar, el temps d'exposició i la pell més clara són factors que incrementen el risc de patir un melanoma / À Punt NTC

Les consultes de dermatologia tornen a omplir-se amb casos de melanoma després de la pandèmia. A la Comunitat Valenciana es diagnostiquen uns 500 casos d'aquest tipus de càncer de pell molt agressiu que causa més de 50 morts a l'any.

El tipus de protecció solar, el temps d'exposició i la pell més clara són factors que incrementen el risc de patir un melanoma. Tal com ha apuntat Eduard Nagore, cap clínic del Servei de Dermatologia de l'IVO, aquest és el càncer de pell que més morts produeix, però el fet de trobar-se a la pell comporta que es puga detectar precoçment.

Aquest ha tornat a veure's, i molt, a les consultes després de la pandèmia: "Estem recuperant els nivells d'abans de la crisi sanitària i estem fent seguiment d'alguns casos que avancen, per sort, lentament", ha assegurat Nagore.

L'alerta la dona qualsevol piga asimètrica que canvia de color i forma, però no sempre es localitza a primera vista. Per això cal fer-se autoexploracions mensuals, agafar com un hàbit mirar-se la pell cada mes. 

La prevenció permet tractar el melanoma a temps amb un alt índex de curació, això no obstant, primer cal detectar-lo. Dues aplicacions gratuïtes fàcils d'usar a casa faciliten aquest treball: una permet fer un seguiment senzill de les pigues del cos, i l'altra avisa per a evitar acabar com una gamba.

També et pot interessar

stats