Un agent infecciós pot estar darrere de l’hepatitis aguda d’origen desconegut diagnosticada en diversos menors

El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties descarta qualsevol relació dels casos amb la vacuna contra la covid

Visió microscòpica de l'hepatitis A
Visió microscòpica de l'hepatitis A / Europa Press

Un agent infecciós pot ser la causa dels casos d'hepatitis aguda severa d'origen desconegut que presenten menors de diversos països, entre ells Espanya, segons ha informat aquest dimarts el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties.

Des que les autoritats britàniques van donar l'alarma el passat dia 5, s’han detectat casos d’aquesta hepatitis en menors de diversos països, entre aquests, a més d’Espanya, també Dinamarca, Irlanda, Holanda i els Estats Units, però fins ara no se n’ha pogut determinar amb exactitud la causa.

"L'equip investigador del Regne Unit, on han identificat la majoria dels casos fins a hui, considera que un agent infecciós és la causa més probable, i es basa en les característiques clíniques i epidemiològiques dels casos", com ha explicat el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties.

Aquest organisme, de referència per a epidèmies de la Unió Europea, ressalta que les recerques britàniques han descartat qualsevol relació dels casos amb la vacuna contra la covid i amb aliments o begudes.

La majoria dels casos de pacients que van presentar aquesta hepatitis no van registrar febre, alguns van requerir atenció en unitats hepàtiques i, en uns pocs, va ser necessari un trasplantament de fetge. Les recerques van descartar una hepatitis viral dels tipus A, B, C, D i E en tots els casos.

Col·laboració entre diversos països

El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties està col·laborant amb equips dels països on s'han detectat casos, així com amb l'Organització Mundial de la Salut, per a donar suport a les recerques en curs. A la Comunitat de Madrid s’investiguen els tres primers casos detectats a Espanya d’aquesta hepatitis, un dels quals va requerir un trasplantament de fetge, encara que tots evolucionen favorablement.

Els menors, amb edats entre 2 i 7 anys i procedents de tres comunitats autònomes espanyoles, estan ingressats en un hospital madrileny.

També et pot interessar

stats