El turisme de neu ompli els Ports i el Maestrat

Moltes famílies han aprofitat el cap de setmana per a buscar els paisatges blancs i les cases rurals i els restaurants ho han agraït

Una dona fotografia la neu / À Punt NTC

La neu que va arribar dilluns passat de vesprada a les comarques del nord s’ha mantingut i molts han aprofitat aquest cap de setmana per a gaudir-la. En molts municipis de l’Alt Maestrat i els Ports s’havien acumulat entre deu i vint centímetres de neu, que les baixes temperatures han ajudat a mantindre.

Aquest diumenge la imatge en molts punts de l'interior nord es repeteix, amb famílies que han decidit matinar per a buscar l’estampa blanca. Però altres han sigut més previsors i han optat per passar el cap de setmana sencer. A Vistabella del Maestrat les cases rurals estan quasi al complet. “Gener, febrer i març són els mesos més fluixos de l’any i les nevades fan que l’ocupació augmente exponencialment”, ens conta José Manuel Hedo, propietari d’una casa rural.

També els bars i restaurants es beneficien d'aquest oratge. Aquest cap de setmana era difícil trobar un lloc per a pegar un mos sense reserva prèvia. “Per a esmorzar estem al màxim i per a dinar també, està ja tot complet”, afirma M. Dolores Robrer, del restaurant El Dau. “Aquest cap de setmana ha sigut molt bo, tant de bo tots foren així”, afegeix.

El fred demana agafar forces, i amb el sol fora, aquests dies era difícil resistir-se a buscar la neu abans que se'n vaja.

També et pot interessar

stats