Els Ports i l’Alt Maestrat es preparen per a una nit amb mínimes que poden ser inferiors als deu graus negatius

Els pobles que acumulen més neu són els que registraran les temperatures més gèlides, davant l’absència de núvols i vent

Nucli urbà de Cinctorres, on la nevada d'aquest dimarts i dimecres va deixar un bon gruix de neu en teulades i carrers
Nucli urbà de Cinctorres, on la nevada d'aquest dimarts i dimecres va deixar un bon gruix de neu en teulades i carrers / Pepita Sorribes

Els Ports i l’Alt Maestrat es preparen per a una nit molt freda, veritablement gèlida, en què els termòmetres poden baixar dels deu graus negatius en molts punts. De fet, aquestes comarques passaran la matinada sota l’avís groc per la caiguda del termòmetre durant la nit.

Cel ras, neu en terra i absència de vent. Són els tres ingredients idonis i que es preveuen en l’interior valencià per a la nit de dijous. Tot i que en l’interior valencià són recurrents les gelades durant l’hivern, i de fet fa uns dies en alguns punts ja es registraven mínimes de vora -10 graus i, fins i tot, al Penyagolosa el mercuri abaixava fins als -12 graus, els valors d’aquesta nit poden ser més baixos.

Aquestes temperatures es preveuen precisament en aquells municipis que aquest dijous encara estan coberts de neu. Les màximes de la jornada tampoc es preveuen elevades, de cinc graus a l’interior, i la neu no es desfarà amb el sol. Aquesta circumstància, unida a l’absència de núvols, perquè la borrasca Isaack ja ha passat totalment, i de vent, afavorirà les gelades.

En molts municipis de l’Alt Maestrat i els Ports s’han acumulat entre deu i vint centímetres de neu, un gruix que tardarà a desfer-se totalment mentre no pugen un poc les temperatures.

Caldrà esperar a divendres per a veure si aquestes condicions afavoreixen algun registre de rècord. Precisament en aquestes comarques van arribar a registres poc freqüents el gener de 2021, després del pas de la borrasca Filomena.

Rècord de -26 graus a Villena

En aquella ocasió, al Racó d’Ademús, l’observatori d’Arroyo Cerezo, va registrar 19,9 graus negatius, mentre que a Vistabella del Maestrat va ser de -26,1 graus, un valor que va batre el rècord anterior de fred al territori, els 24 graus negatius registrats a Villena el gener de 1957. 

Més enllà de l'Alt Maestrat i els Ports, en la resta del territori, en canvi, la matinada de divendres no serà tan gelada. El cel cobert frenarà la caiguda de les temperatures i no tindran una nit especialment gelada.

També et pot interessar

stats