El mercuri baixa dels 12 graus negatius als Ports i l’Alt Maestrat en una nova matinada de gelades

El cel ras dona pas a una nit molt freda també al litoral, on el termòmetre es quedava entre els zero i els cinc graus en molts municipis

La zona del Penyagolosa ha sigut una de les que ha registrat les gelades més acusades aquest dilluns de matinada, amb 12 graus negatius a l'ermitori
La zona de Penyagolosa ha sigut una de les que ha registrat les gelades més acusades aquest dilluns de matinada, amb 12 graus negatius a l'ermitori / À Punt NTC

El cel ras de la matinada d'aquest dilluns ha afavorit que el mercuri continuara baixant fins a valors poc usuals al territori. Després d’una setmana de fred intens, la de dilluns ha sigut una nit especialment gelada als Ports, l’Alt Maestrat, el Racó d’Ademús i l’Alt Palància, on el mercuri ha abaixat fins a valors ben baixos i en molts casos han rondat els deu graus negatius.

A l’ermitori de Sant Joan de Penyagolosa, a Vistabella del Maestrat, la mínima quedava per sota dels 12 graus negatius. Ben a prop se situava el valor mínim del llogaret de la Pobla del Bellestar, de Vilafranca, i al terme d’Ares del Maestrat, al pla de la Pinella. En aquests dos punts s'arribava als 11 graus negatius, segons els observatoris de l’Associació Valenciana de Meteorologia, Avamet.

Pel que fa a altres nuclis urbans, com ara el del Toro, la mínima quedava prop dels deu sota zero, en els 9,9 graus negatius, concretament. També han hagut d’abrigar-se bé a Arroyo Cerezo, un llogaret de Castellfabib, al Racó d’Ademús, on la mínima de la matinada quedava en -9,4 graus, pràcticament el mateix valor que a la Fàbrica Giner, al terme de Morella. A Sorita el termòmetre d’Avamet assolia els 8,9 graus negatius.

El litoral també s'ha hagut d'abrigar

Tot i que aquestes temperatures han sigut les més gèlides del territori, a la costa també han tingut una penúltima nit de gener prou més fresca del que és habitual. El cel ha quedat ras i això ha deixat pas a mínimes que han quedat entre els zero i els cinc graus en la franja litoral.

Així a Benissa la mínima quedava en els 3,4 graus la matinada d’aquest dilluns, en 6 a Moraira i en a penes dos graus a Favara. A la ciutat d’Alacant la mínima fregava els 3 graus, mentre que al port de Vinaròs se situava en els 2,2 graus.

Les temperatures aniran recuperant-se al llarg del dia i seran una miqueta més elevades que les d’aquest diumenge, quan la neu tornava a cobrir alguns municipis de l’interior de la Marina i alguns municipis d’aquesta comarca i de la Safor recollien precipitacions significatives. Al Ràfol d’Almúnia, per exemple, recollien 46 litres aquest diumenge.

Quant a les previsions per a aquest dilluns, el fred continuarà instal·lat al territori, encara que serà menys intens que ahir diumenge. En les hores centrals del dia les temperatures rondaran els 13 o 16 graus a la franja litoral, mentre que a l’interior se situaran entre els 7 i els 13. 

També et pot interessar

stats