La neu torna a emblanquinar les muntanyes de les comarques centrals

Famorca, Beniarrés i Benimassot (Comtat) i Castell de Castells o la Vall d'Alcalà (Marina Alta), entre els pobles on ha nevat aquest diumenge

A l'interior de la Marina Alta i la part est del Comtat s'han acumulat un gruix de quatre centímetres de neu
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 de gener 2023 - 11:27 Actualitzat: 30 de gener 2023 - 07:53

Els pronòstics s’han complit i les comarques valencianes han començat a veure caure la neu a primeres hores del matí. Al Comtat la neu ha aparegut per damunt dels 400 metres, mentre que a la Marina Alta ho ha fet al voltant dels 600.

Famorca, Beniarrés, Catamarruc, Benimassot i Tollos (Comtat), i els dos nuclis de la Vall d'Alcalà, Beniaia i Alcalà de la Jovada (Marina Alta), són alguns municipis on ha tret el cap el blanc de la neu, que ha arribat inclús a l'interior de la Safor, concretament a Vilallonga.

Paisatge nevat a Alcalà de la Jovada (Vall d'Alcalà)
Paisatge nevat a Alcalà de la Jovada (Vall d'Alcalà) / Pablo Martínez

A partir de mitjan matí les nevades han quedat restringides a l'interior de la Marina Alta i la part est del Comtat, on s'han acumulat un talló de quatre centímetres de neu.

Els valors més baixos de les màximes s'han registrat a la Pobla de Benifassà amb 1,3 °C, Morella amb 1,6 °C, Ademús amb 4,3 °C, Vilafranca amb 3,8 °C, Zarra amb 5,1 °C, Alcoi amb 5,4 °C, Barx amb 6,2 °C i Atzeneta del Maestrat del Maestrat amb 7,8 °C.

L'Agència Espanyola de Meteorologia ha activat per a dilluns l'avís groc a l'interior d'Alacant per temperatures mínimes de 4 graus per davall de zero i al litoral nord per mínimes de 3 graus negatius. La baixada de les temperatures afectarà sobretot l'interior de la Marina Alta i el Comtat.

Durant la jornada recuperarem l'ambient anticiclònic. El sol serà el dominant de, mínim, la primera meitat de la setmana que ve, amb temperatures més altes, però dins de la normalitat de final de gener o principi de febrer. Amb fred de dia i temperatures entre els 10 i els 17 °C arreu del país.

També et pot interessar

stats