L’interior nord es desperta convertit en una pista de gel

El cel ras i la neu afavoreixen la creació de plaques de gel en els Ports, l’Alt Maestrat i l'Alcalatén, on s’han assolit temperatures que fregaven els deu graus negatius

Una màquina llevaneu a Morella
Una màquina llevaneu a Morella / Ajuntament de Morella

L’interior nord valencià s’ha alçat convertit en una pista de gel. El cel ras, la neu que ha deixat la borrasca Isaack, i l’absència de vent han fet que, en anar baixant el mercuri, carrers i carreteres dels Ports, l’Alt Maestrat o els Serrans s’hagen convertit en llargues pistes de gel. La mínima de la nit ha fregat els dotze graus negatius i s’ha registrat a Sant Joan de Penyagolosa, al terme de Vistabella, d'acord amb les dades d'Avamet.

La matinada ha sigut especialment gèlida en l’interior nord. De fet, al pla de Pinella, al terme d’Ares del Maestrat, s’han superat els deu graus negatius (-10,2).

Però no han sigut els únics municipis on el mercuri ha fet un bon recorregut sota zero. A la Pobla del Bellestar, al terme de Vilafranca, es quedava en -8, el mateix valor que registraven alguns punts de Morella.

Ben a prop d’aquesta xifra han estat a Arroyo Cerezo, al Racó d’Ademús, que se situava en -7 graus. D’altra banda, a Alcotas, a Calles, la mínima de la matinada es quedava en els sis graus negatius.

Mínimes registrades durant la matinada de divendres, que han caigut especialment a l'interior nord
Mínimes registrades durant la matinada de divendres, que han caigut especialment a l'interior nord / À Punt Oratge

Tot i ser unes temperatures molt baixes, aquestes no han sigut tan baixes com s’esperava i han assolit registres semblants als de la setmana passada, quan bona part del territori es pelava de fred.

El fet que en alguns moments d'aquesta nit el cel estiguera parcialment cobert i es formaren alguns bancs de boira ha fet que les gelades no foren tan intenses com inicialment es preveien. Aquesta és la raó per la qual la nit no ha sigut especialment gèlida en la resta del territori.

Davant d'un cap de setmana amb màximes que no seran molt elevades, s’espera que la neu que ha caigut aquesta setmana seguisca cobrint els municipis dels Ports i l’Alt Maestrat, que previsiblement es convertiran en punt d’atracció de turistes.

Caldrà seguir de prop les previsions i, sobretot, l’estat del trànsit, perquè algunes carreteres encara presenten dificultats per a circular i la CV-123 està tallada a l’altura d’Olocau del Rei.

Al marge de les temperatures, s’espera un cap de setmana assolellat al nord. Al centre i el sud tindrem alternança de sol i de núvols, però només s’espera algun plugim dèbil al Baix Vinalopó i al Baix Segura. En el cas de l’interior nord, l’Aemet manté l’avís groc per gelades nocturnes per a la matinada de dissabte.

També et pot interessar

stats