L'intens fred crema el 15% de la producció de carxofa del Baix Segura

Els fruits estan en bon estat per a consumir, però l'aspecte no és bonic i molts consumidors els rebutgen

El cor de la carxofa s'ha cremat i està negre / À Punt NTC

El fred afavoreix, en línies generals, els cultius d'hivern, però al Baix Segura les baixes temperatures de l'última setmana han afectat la carxofa. Un 15% de la producció d'aquest cultiu ha quedat cremada pel fred. Encara que el producte és apte per al consum, n'arribaran menys al mercat i es preveu una pujada de preu. 

Antonio Gutiérrez repassa cada dia l'estat de les seues carxofes. Després del fred de l'última setmana, els fruits han quedat afectats, ara tenen la pell tacada i, en molts casos, el cor de la carxofa s'ha cremat i està negre. 

La pitjor part se l'han enduta al terme municipal d'Almoradí i zones limítrofes, on han quedat afectats un 80% dels camps de carxofa. “Algunes no han pogut resistir i s’han posat negres per dins i les que han quedat, pujaran de preu”, assegura Antonio.  

Bona part dels fruits estan en bon estat per a consumir, però l'aspecte no és tan bonic i molts consumidors els rebutgen, especialment en altres països europeus com França, tal com explica el comercial del Grup La Vega, José Antonio García. 

Per si això no fora prou, les baixes temperatures es mantindran encara alguns dies més entre nosaltres. Per això, si es repeteixen les gelades nocturnes, la situació podria empitjorar.

També et pot interessar

stats