Els tres investigats per l'accident de l'unflable de Mislata on van morir dues xiquetes declaren al juny

El TSJCV informa que les diligències prèvies estan obertes per dos delictes d'homicidi per imprudència i lesions per imprudència, sense perjudici d'una qualificació ulterior

Castell unfable a Mislata
Castell unfable a Mislata / À Punt NTC

Comencen les declaracions als jutjats per l'accident del castell unflable a Mislata, que es va envolar al gener i, com a conseqüència, van morir dues xiquetes de 4 i 8 anys i ferides a set menors més. El propietari i un altre responsable del castell unflable, així com l'enginyer tècnic que va signar els certificats de la instal·lació de l'atracció firal, declararan el 9 de juny.

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Mislata va acordar recentment la seua citació com a investigats per apreciar en tots ells indicis de responsabilitat en els fets. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, les diligències prèvies estan obertes inicialment per dos delictes d'homicidi per imprudència i lesions per imprudència, sense perjudici d'una qualificació ulterior.

Durant la instrucció de la causa, la titular del jutjat també ha citat els pares de les víctimes, tant de les mortes (de 4 i 8 anys) com de les lesionades, a fi de realitzar-los el corresponent oferiment d'accions. Igualment, entre altres diligències, ha decidit fer declarar diversos testimonis que van presenciar que una ràfega el vent alçava el castell unflable i provocava que els xiquets que hi jugaven isqueren disparats, i els agents de Policia que han intervingut en la investigació del succés.

Els pares les dues xiquetes mortes en l'accident del castell unflable s'han personat com a acusació particular en el procés, que investiga el jutjat d'instrucció número 4 de Mislata. Les famílies de Vera, de quatre anys, i Cayetana, de huit, que concorren amb advocats diferents, van prendre la decisió després de saber que l'informe preliminar de la Policia Nacional assenyala i evidencia amb fotografies que algunes de les cordes de subjecció de l'atracció mostraven signes clars de deteriorament. 

També et pot interessar

stats