Obrin els tres centres logístics valencians que arrepleguen material per a Ucraïna

Fira València, la Ciutat de la Llum a Alacant i l'edifici de Cotxeres a Castelló serviran per a canalitzar la solidaritat valenciana amb el poble ucraïnés

Arreplega de material humanitari a Nules per a enviar a Ucraïna
Arreplega de material humanitari a Nules per a enviar a Ucraïna / À Punt NTC

La Generalitat obri aquest dilluns els tres centres logístics que s'han habilitat a València, Alacant i Castelló de la Plana per a arreplegar el material d'ajuda humanitària que es remetrà en un comboi cap a Polònia amb l'objectiu que es distribuïsca a Ucraïna.

La ciutadania pot col·laborar en aquesta iniciativa portant directament productes de primera necessitat als ajuntaments, que seran els que, de manera coordinada amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), els traslladaran als centres logístics de Fira València, la Ciutat de la Llum d'Alacant i l'edifici de Cotxeres a Castelló de la Plana.

A més, les empreses també poden aportar material directament als centres gràcies a la col·laboració de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana.

Zulima Pérez, directora general de Coordinació del Diàleg Social, ha explicat que la Generalitat està coordinant aquest comboi d'ajuda humanitària de la mà del govern ucraïnés i del govern polonés per a fer lliurament del material humanitari, que serà remés a diversos centres logístics de Polònia. Des d'allí, a través de corredors verds, el mateix govern ucraïnés s'encarregarà de distribuir-lo.

Material sanitari, tèxtil i aliments no peribles, el més necessari

Els productes més necessaris són materials sanitaris com benes, cotó-en-pèl, iode, pomades analgèsiques, antibiòtics, aigua oxigenada, medicaments per a l'estómac i per a tractar les cremades, pegats contra les hemorràgies, torniquets d'embenatge, farmacioles i elements d'ortopèdia, com cadires de rodes, caminadors o crosses.

També es necessita material tèxtil: roba i calcer, mantes, tovalloles, roba de llit i roba interior tèrmica... així com productes d'higiene: tovalloletes humides, compreses, tampons, lots que incloguen maquinetes d'afaitar, pasta de dents, raspalls i sabó o detergents.

També són útils elements per als refugis com ara envelats, matalafs, sacs de dormir, tendes de campanya, piles, bateries, bancs d'energia, generadors i llanternes, així com aliments no peribles: menjar enllandat, fruita seca, barretes energètiques, café, te i menjar per a bebés, com potets i llet en pols.

Així mateix, s'arrepleguen telèfons mòbils (tant nous com usats en bon estat), walkie-talkies, transmissors de ràdio, portàtils i tauletes (amb la màxima durada de bateria possible), contenidors per a líquids amb capacitat de 10 i 20 litres i motxilles resistents.

En la mesura que siga possible, el material que es porte als punts de recollida haurà d'estar en caixes amb un adhesiu exterior que n'indique el contingut (descripció i quantitat), tant en espanyol com en anglés, i és convenient etiquetar característiques especials en la manipulació.

Paquets individualitzats

A més, el repartiment s'ha d'empaquetar en racions o dosis individualitzades, per la qual cosa els aliments haurien d'estar en formats no molt grans (per exemple, 50 paquets d'un quilo, en lloc de sacs de 50 quilos).

D'altra banda, el material d'higiene, si pot ser, haurà d'estar en bosses individualitzades per a facilitar-ne el lliurament i repartiment. Un exemple de kit seria incloure productes de neteja personal amb gel, xampú i desodorant de 30 a 50 mil·lilitres, mocadors, compreses femenines i tovalloles humides.

També et pot interessar

stats