Tot preparat per a Fitur: aquestes són les propostes valencianes més destacades

La Comunitat Valenciana comptarà a la fira de turisme de Madrid amb més de 500 coexpositors i disposarà d'un espai immersiu en què es projectaran imatges i aromes distintius del territori

Maqueta de l'estand 360º de la Comunitat Valenciana a Fitur
Maqueta de l'estand 360º de la Comunitat Valenciana a Fitur / Generalitat Valenciana

La fira de turisme més important d'Espanya torna dimecres a Madrid. La Comunitat Valenciana hi participa un any més, i en aquesta ocasió promocionarà especialment l'Any Sorolla. L'artista, que entre altres coses destacava per la destresa a l'hora de representar la llum en les seues obres, ha inspirat l'apartat que tindrà la Comunitat Valenciana en aquest esdeveniment.

Així, l'estand valencià serà un espai lluminós, ampli i d'inspiració mediterrània que jugarà amb la llum en tres moments del dia: el matí, el migdia i el capvespre, canviant les tonalitats i la il·luminació per a correspondre's amb aquests moments. Una proposta de Turisme que inclou una pantalla circular de 360° que facilita al públic integrar-se dins d'una projecció i veure al seu voltant imatges de destinacions com Benidorm (Marina Baixa), la serra Mariola, Morella (Ports), Peníscola (Baix Maestrat), l'Albufera o la Ciutat de les Arts i les Ciències. En l'experiència també podran olorar les aromes lligades al paisatge i la gastronomia de la Comunitat Valenciana.

En aquesta edició, l’estand de la Comunitat Valenciana registrarà un rècord de participació, amb més de 500 coexpositors. Aquestes són algunes de les propostes més interessants que presentaran els municipis.

Elx, nova marca turística

Per primera vegada, Elx (Baix Vinalopó) tindrà un espai propi a l'estand de la Comunitat Valenciana. La seua estratègia turística, els tres patrimonis de la humanitat, la transformació digital potent i un pla estratègic sòlid fan mereixedora la capital del Baix Vinalopó de tindre la seua pròpia marca turística, segons ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Així, Elx estarà present als espais diferenciats juntament amb València, Alacant i Benidorm.

"Alacant Loves Music"

La capital de l'Alacantí presentarà a Fitur la nova marca Alacant Loves Music, lligada a la multiplicació de l'oferta per a enguany de concerts i festivals a la ciutat amb artistes de primer nivell.

La gastronomia, la celebració de l'Any Sempere, l'experiència immersiva en 3D al castell de Santa Bàrbara, la regata Tabarca a Vela i les proves del campionat mundial de pàdel surf són altres propostes que es presentaran a l'estand d'Alacant.

Camilo Sesto i la Film Office, representants d'Alcoi

Alcoi apostarà a Fitur per la promoció de la Film Office de la ciutat i el Museu de Camilo Sesto, que es preveu inaugurar aquest 2023. L'immoble, construït el 1879-1880, reunirà més de 800 peces relacionades amb el cantant alcoià i serà lloc de trobada dels seguidors de l'artista de tot el món.

Pel que fa a la Film Office, l'ocasió servirà per a mostrar als assistents els serveis i infraestructures que gestiona l'oficina com a atractiu per a la indústria audiovisual.

Reborn, la websèrie del Campello

Coincidint amb la inauguració de Fitur, on estarà present la marca del Campello (Alacantí), es llançarà una websèrie de deu capítols d'uns cinc minuts de duració, la qual compta amb la direcció de Salvador Monleón i producció de Lorenzo Segura. Es titula Reborn ("Renàixer" en anglés) i hi participen actors locals.

La nova Ruta de la Guerra Civil de Llíria

Llíria (Camp de Túria) presentarà el dia 20 la Ruta del Patrimoni Defensiu, Llíria 1936-39, un itinerari que mostrarà diferents estructures arquitectòniques del període de la Guerra Civil Espanyola.

Així, es podran visitar alguns dels elements més destacats de la línia fortificada de Llíria com trinxeres, polvorins, refugis, i nius antiaeris o metralladores, amb la finalitat de conéixer la història més recent del municipi.

El Museu Tèxtil i la Ruta dels Molins, atractius turístics d'Ontinyent

El tèxtil ontinyentí serà enguany un dels protagonistes a l'estand de Fitur, promocionant-se a través de la projecció de dos nous elements: la I fase del Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana i la Ruta dels Molins pel barranc dels Tarongers, vinculada a la tradició tèxtil local.

El museu va obrir les portes el passat desembre, i s'hi aborden les tres fases dels processos del tèxtil des d'una perspectiva històrica. Pel que fa a la Ruta dels Molins dels Tarongers i de la Fos, aquesta posa en valor dotze molins hidràulics dels segles XVIII i XIX existents entre Ontinyent (Vall d'Albaida) i Bocairent (Vall d'Albaida), considerats un tresor patrimonial.

Gandia al metavers

En l'apartat de la capital de la Safor tindrà un paper fonamental la innovació, ja que la ciutat s'incorporarà al metavers per a convertir-se en una de les primeres platges d'Espanya que podrà visitar-se de manera virtual. Altres aspectes que remarcaran són l'accessibilitat i la sostenibilitat del municipi, així com la gastronomia, amb un showcooking a càrrec del Restaurant Casa José, les Falles i la Setmana Santa o els festivals de música.

Peníscola en realitat augmentada

Peníscola també apostarà a Fitur per la incorporació de les noves tecnologies en la millora de l'experiència del turista amb la inclusió de la realitat augmentada en les rutes que es realitzen en l'entorn històric de la ciutat i pels escenaris de pel·lícula de la ciutadella. Així, mitjançant aquesta tecnologia, els visitants podran recrear el vol de dracs en les escenes de Joc de Trons o el tret de pirotècnia en els enclavaments on es va rodar Calabuch.

Morella presenta l'Anunci del 55 Sexenni

Morella aprofitarà la cita a Fitur per a presentar l'Anunci del 55 Sexenni, que se celebrarà a la localitat el 27 d'agost. Aquest donarà principi a un any de festa en una jornada on destaca la guerra de confeti, on es llancen 60 tones de paper de colors i participen 1.500 persones amb 40 carrosses artesanes.

La localitat també posarà el focus en la tòfona com a element autòcton amb les XX Jornades de la Tòfona Morella-els Ports.

També et pot interessar

stats