La tintorera reapareix en una cala de la Vila Joiosa i obliga a tancar-la al bany

Els experts de l’Oceanogràfic creuen que aquest tipus de tauró s’acosta a la vora per algun problema de salut o perquè està buscant un espai de reproducció

La tintorera en la cala del Bol Nou aquest divendres de matí / Policia Local de la Vila Joiosa

Després de Benidorm, ha sigut la Vila Joiosa. La tintorera de 2,5 metres que aquest dijous es va acostar fins a la vora de la platja de Ponent de Benidorm ha obligat a tancar aquest matí, durant un temps, la cala del Bol Nou de la veïna localitat de la Vila Joiosa, on han albirat també l’animal. Després de recórrer durant un temps la costa, aquest tipus de tauró s’ha endinsat en la mar i la policia de la Vila Joiosa ha reobert la platja. 

Els veterinaris de l’Oceanogràfic creuen que l’exemplar, que ahir dijous van tornar a alta mar, i que és una femella, pot patir una malaltia o pot estar buscant un espai per a reproduir-se, per això està aproximant-se tant a la vora de la mar. De fet, els veterinaris li van extraure mostres de sang aquest dijous per a saber més detalls de la salut de l’animal, però encara no tenen els resultats de les anàlisis, segons han confirmat a À Punt aquest divendres. 

Aparentment, els tècnics de l’Oceanogràfic van veure “en bon estat” aquesta tintorera de vora 80 quilos. Tampoc no van hi apreciar cap ferida externa evident, per això plantegen que puga patir un problema de salut o busque algun espai per a reproduir-se. 

La cala del Bol Nou ha estat un temps tancada durant aquest divendres, però quan s'ha endinsat en la mar la tintorera, s’ha reobert la platja. L’animal l'ha detectat la unitat aèria de la Policia Local de la Vila Joiosa. Creuen que s’ha tornat a desubicar i per això en les imatges aèries que han captat les càmeres se’l veu aproximant-se fins a la vora de mar.

També et pot interessar

stats