Visitant inesperat a Benidorm: ix un tauró de més de dos metres a la platja de Ponent

Moltes persones han acudit a la zona, que ha quedat tancada al bany per precaució durant unes hores, per contemplar l'impressionant animal i immortalitzar la imatge

Un tauró adult a la platja de Ponent de Benidorm

Benidorm ha despertat aquest dijous amb un visitant inesperat. La notícia ha esclatat de matí, quan un exemplar de tintorera —un tipus de tauró— de més dos metres de llarg ha eixit encallat a la platja de Ponent, una de les dues del municipi.

L'esglai i la sorpresa s'han escampat a parts iguals. Immediatament l'esqual, una femella de dos metres i mig, s'ha convertit en l'objectiu de càmeres i mirades curioses dels banyistes que hi havia per la zona, que volien immortalitzar la inusual estampa mòbil a la mà. Les autoritats han tancat la platja al bany per precaució, ja que és un animal salvatge, encara que en principi les tintoreres no suposen una amenaça per a l'ésser humà. 

Saray Cerro, col·laboradora del programa Podríem fer-ho millor, ha sigut una de les banyistes que s'ha topat amb el tauró: "Estava molt prop de la vora, semblava desorientat, però viu", ha relatat a À Punt NTC.

Al voltant de les 11:30 hores, uns banyistes han albirat l'exemplar en aigües de la platja de Ponent, concretament a l'altura de l'avinguda de Vicente Llorca Alós. De seguida han informat la Policia Local, que s'ha desplaçat al lloc. 

Els serveis de Salvament i Socorrisme de Benidorm i veterinaris de l'Oceanogràfic de València hi han acudit en llanxes pneumàtiques per poder rescatar l'animal i evaluar-ne l'estat de salut. Aparentment, la tintorera estava desorientada quan ha aparegut i ha arribat a estar mig encallada dues o tres vegades prop de la vora, però no podia reprendre el rumb mar endins, segons diversos testimonis. "Se la veia forta, però no prou per a remuntar i eixir" de la zona. Per això s'ha activat el protocol 112, ha explicat un guarda rural de guardapesca marítima de l'Ajuntament de Benidorm, Juanjo Mascarell.

Finalment, els equips mobilitzats han aconseguit redreçar l'exemplar mar endins després de diverses hores de treball: "L'estat era bo. Hem pujat en dues llanxes junt amb la Policia Local i Salvament Marítim per a fer-la fugir cap a mar oberta", han indicat fonts de l'Oceanogràfic.

També et pot interessar

stats