Els tests d’antígens, més prop de poder adquirir-se a les farmàcies

El Consell de Ministres té previst aprovar la setmana vinent un reial decret per a permetre la venda del test d'autodiagnòstic

Dos proves de test d'antígens en un centre de Salut
Dues proves de tests d'antígens en un centre de salut / Kike Rincón (Europa Press)

El Consell de Ministres té previst aprovar un reial decret llei que permetrà la venda de tests d’antígens a les farmàcies sense recepta médica. L’executiu de Pedro Sánchez dona resposta a la demanda dels establiments farmacèutics per a poder distribuir els que tenen emmagatzemats des de fa temps, a un preu inferior al de les clíniques privades, com ja es fa a Alemanya, França, Àustria, Holanda i Portugal. 

El govern, que fins ara argumentava que només es podien facilitar aquestes proves en zones amb una alta incidència acumulada, ha reconegut que la crisi sanitària justifica la seua disponibilitat massiva per alleugerir la pressió assistencial als centres d’atenció primària i per a identificar més ràpid els casos nous.

Amb aquesta mesura, la població general podrà realitzar-se les proves, amb una fiabilitat del resultat d'un 90%, sense la intervenció d’un professional sanitari, com ja passa amb el test de detecció del VIH o la glucèmia, la prova de fertilitat o els embarassos. 

Resultats més ràpids que als laboratoris

Els establiments farmacèutics asseguren que podran oferir preus reduïts entre 5 i 10 euros i garantir resultats amb una espera d’uns 30 minuts, enfront de les PCR dels laboratoris privats, que tarden un mínim de 24 hores a oferir els resultats. 

Des del ministeri han recordat que, en cas de no estar vacunat, és imprescindible fer-se un test per a poder viatjar i que el resultat d'aquest quedarà reflectit en el passaport Covid-19 dissenyat per la Unió Europea. 

També et pot interessar

stats