Com funcionen els tests d’antígens?

La Conselleria de Sanitat comprarà mig milió dels nous tests ràpids.

Com funcionen els tests d’antígens?

La Conselleria de Sanitat comprarà mig milió dels tests ràpids per a frenar l'avanç de la pandèmia, els coneguts com tests d’antígens. Aquest nous tests s'incorporaran a les eines diagnòstiques d'infecció per Covid-19 que s'usen ara mateix.

A diferència de les proves serològiques, aquestes proves no donen informació sobre si la persona té anticossos (si ha tingut en algun moment la malaltia), però son molt útils per a determinar de manera ràpida si una persona està contagiada i poder així aïllar-la i fer de seguida un rastrejament dels contactes. Aquestes són unes altres característiques del test:

  • Funcionament ràpid i visual. La lectura d'un test ràpid d'antigen és visual i funciona de manera pareguda a com ho fan els tests de detecció d'embaràs. Si hi apareix una ratlleta el resultat és negatiu, si n’apareixen dues és positiu.
  • Alta sensibilitat. Els tests ràpids d'antígens permeten una sensibilitat del 93%.
  • Proves econòmiques. Els tests d’antígens detecten el virus en 15 minuts, són molt més econòmics que les PCR i es poden fer fora d'un laboratori.
  • Mateixa fiabilitat que les proves PCR.
  • Permeten alleugerir l’atenció primària i l'atenció primària i la tasca dels altres col·lectius que es dediquen a diagnosticar la Covid-19.

També et pot interessar