Com funcionen els tests d’antígens?

La Conselleria de Sanitat comprarà mig milió dels nous tests ràpids.

Aquests tests son molt útils per a determinar de manera ràpida

La Conselleria de Sanitat comprarà mig milió dels tests ràpids per a frenar l'avanç de la pandèmia, els coneguts com tests d’antígens. Aquest nous tests s'incorporaran a les eines diagnòstiques d'infecció per Covid-19 que s'usen ara mateix.

A diferència de les proves serològiques, aquestes proves no donen informació sobre si la persona té anticossos (si ha tingut en algun moment la malaltia), però son molt útils per a determinar de manera ràpida si una persona està contagiada i poder així aïllar-la i fer de seguida un rastrejament dels contactes. Aquestes són unes altres característiques del test:

  • Funcionament ràpid i visual. La lectura d'un test ràpid d'antigen és visual i funciona de manera pareguda a com ho fan els tests de detecció d'embaràs. Si hi apareix una ratlleta el resultat és negatiu, si n’apareixen dues és positiu.
  • Alta sensibilitat. Els tests ràpids d'antígens permeten una sensibilitat del 93%.
  • Proves econòmiques. Els tests d’antígens detecten el virus en 15 minuts, són molt més econòmics que les PCR i es poden fer fora d'un laboratori.
  • Mateixa fiabilitat que les proves PCR.
  • Permeten alleugerir l’atenció primària i l'atenció primària i la tasca dels altres col·lectius que es dediquen a diagnosticar la Covid-19.

També et pot interessar

stats