Temporada alta dels bous al carrer: els experts demanen als municipis extremar les mesures de seguretat

Aquest estiu ja hi ha hagut una víctima mortal i s’han viscut diversos esglais

Un jove ferit durant els festejos taurins de Calp / À Punt NTC

Agost és el mes en què més festejos taurins se celebren en tota la Comunitat Valenciana. És la temporada alta dels bous al carrer i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials de València demana extremar les mesures de seguretat als recintes taurins. Aquest estiu ja hi ha hagut una víctima mortal i s’han viscut diversos esglais.

Dilluns passat a la nit, un jove, menor d’edat, estava dins del recinte taurí a Calp i va caure quan tenia el bou pràcticament davant, i no va tindre temps de clavar-se entre els barrots. Va ser el segon ferit de la nit, però el més greu. 

Algímia d’Alfara, al Camp de Morvedre, comença la setmana taurina aquest dimarts. Per això ha posat a punt el recinte taurí, perquè tot estiga d'acord amb la normativa i es garantisca la seguretat.

Enguany els enginyers tècnics han demanat extremar les mesures de seguretat. “L’oci està clar, és una tradició, és cultura, però s’ha de fer amb les mesures de seguretat pertinents perquè, quan treballes amb animals, sempre existeix el risc que alguna cosa puga eixir malament”, assegura l’alcalde, Ernest Buralla. 

Al municipi han precintat els barrots que no tenen l’amplària correcta. Si és estreta, podria impedir l'accés de la persona i desencadenar una enganxada del bou. Per contra, si fora excessiva, facilitaria l'accés de les persones als cadafals, però també de l’animal. És el que va passar a Tavernes Blanques, on es va escapar una vaca que va matar una dona de 74 anys a Almàssera.

La coordinació entre els organitzadors també és vital per a evitar situacions com la de la setmana passada a Gata de Gorgos, quan els bous van irrompre en una cercavila. L’any passat va tancar-se amb 9 morts i 984 ferits en els bous al carrer, el més tràgic de les últimes dècades.

També et pot interessar

stats