Dos ferits, un d'ells greu, en la segona nit de bous al carrer de Calp

L'organització lamenta els fets i assegura que ha reforçat la seguretat amb trenta voluntaris que vigilen el recinte, i una ambulància addicional a les obligatòries

El ferit que presentava ferides de més gravetat es recupera a l'UCI de l'Hospital de Dénia de la intervenció quirúrgica que li han fet de matinada
El ferit que presentava lesions de més gravetat es recupera a l'UCI de l'Hospital de Dénia de la intervenció quirúrgica que li han fet de matinada / 'À Punt NTC'

Un xic de 20 anys es recupera a l'UCI de les cornades que el bou li va propinar aquest dilluns a la nit a Calp en els festejos taurins que acull aquesta població de la Marina Alta fins al dissabte. Era el segon ferit de la nit. Poc abans, un home que estava dins del recinte havia resultat ferit de menor gravetat, amb contusions, quan l'animal va pujar al cadafal i el va fer caure de tos.

El jove, que presentava banyades al pit i la cama, està fora de perill, encara que es recupera a l'UCI de l'Hospital de Dénia. L'han operat de matinada, segons ha confirmat Andrés Pastor, de l'Associació Festera i de Bous al Carrer de Calp, agrupació que organitza els festejos taurins. El portaveu ha explicat que el jove estava dins del recinte i, en entropessar, va caure i no va tindre temps a clavar-se entre els barrots. La caiguda "quan tenia el bou pràcticament davant", com detallava Pastor, va facilitar que l'animal el ferira en diverses parts del cos.

Tant en aquest cas com en el de l'home que va caure, els ferits van rebre una primera atenció sanitària a l'hospital de campanya del recinte i, posteriorment, l'ambulància els va traslladar a l'hospital.

Des de l'associació que prepara les entrades de bous a Calp, després de desitjar una recuperació ràpida als dos ferits, han agraït la ràpida intervenció dels serveis sanitaris que hi havia al recinte. A més, Andrés Pastor ha assegurat que enguany l'organització, que s'encarregava per primera vegada d'aquests espectacles, ha intentat reforçar la seguretat tot el que ha pogut.

Vigilància per a evitar conductes indegudes

En aquesta línia, el portaveu de l'associació taurina recordava que "hi ha trenta voluntaris vigilant el recinte perquè no hi haja ningú que no dega estar", afirmava en referència als menors de setze anys o a les persones que presenten evidència d'anar begudes.

A més, Pastor afegia que per a incidents com els d'anit, l'organització ha contractat dues ambulàncies amb serveis avançats —quan la normativa, com defensava, sols obliga a una— i una tercera amb serveis bàsics. Tot i això, admetia que "tota precaució és poca" en els esdeveniments taurins i apel·lava a la prudència que deu imposar-se cada espectador.

Una baralla i quatre ferits al Port de Sagunt

Les festes taurines del Port de Sagunt (Camp de Morvedre) també han registrat ferits, quatre en total, majoritàriament per rebolcades i cap d'ells de gravetat, segons ha informat aquest dimarts el president de la Federació de Penyes, Manel Rubio. Les festes patronals van començar la setmana passada i s'allargaran fins al 15 d'agost.

Un dels ferits és un menor d'edat, que té prohibida la participació en les activitats amb bous. Va accedir al recinte amb un DNI fals "sota la seua responsabilitat", segons Rubio. D'altra banda, un jove va resultar ferit per l'agafada d'una vaca quan va intentar intermediar en una baralla entre sis assistents.

Tot i això, cap d'aquests incidents ha resultat amb ferits de gravetat, i per això el president de la Federació de Penyes ha parlat de "normalitat" en les festes.

També et pot interessar

stats