Rècord històric de morts en els bous al carrer

A Canet d'en Berenguer un home de 80 anys es converteix la huitena víctima mortal

Bous al carrer a les festes de Nules el passat mes d'agost / Ajuntament de Nules
Bous al carrer a les festes de Nules el passat mes d'agost / Ajuntament de Nules

Última víctima mortal en les festes de bous al carrer. Ha mort a l'hospital de Sagunt l'home de 80 anys que aquest dimecres de vesprada va ser colpejar per una vaqueta en les festes de Canet d'en Berenguer.

Els fets van ocórrer quan l'home es va despistar, va entrar al recinte perquè pensava que no hi havia perill i un dels animals el va colpejar, segons ha explicat el consistori.

Es tracta de la huitena víctima mortal a la Comunitat Valenciana en aquest tipus d'esdeveniments al llarg del 2022, que ja és l'any amb més morts, ja que s'han superat els set que es van produir el 2015.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha afirmat aquest dimarts que veu "preocupant" la xifra de morts durant aquest estiu en festejos de vaquetes i bous al carrer a la Comunitat Valenciana.

Bravo considera que el nombre de morts "evidencia que són activitats que generen un risc important", per la qual cosa s'ha mostrat partidària de "revisar els protocols i totes mesures necessàries perquè, si cal mantenir les tradicions, que no posen en risc la vida de les persones". "Perquè per damunt de les tradicions, està sempre la vida de les persones", ha resolt la consellera.

Els actes taurins es mantenen 

"Hem intentat buscar una solució i suspendre les festes, encara que siga un dia, però hi ha certes tramitacions de conselleria, a més d'ambulàncies, segurs i més, que ho han fet impossible", ha justificat Pere Joan Antoni Chordà, l'alcalde de Canet d'En Berenguer per a explicar que els actes taurins es mantenen al municipi. El regidor ha insistit en la inviabilitat de no continuar amb les activitats taurines "perquè tota la faena feta per les penyes durant tot l'any per a poder gaudir del seu dia es veuria entelada per aquesta situació". Chordà ha insistit que el consistori "ha decidit respectar" els membres de la penya en una "decisió conjunta" i "donant-los suport". 

Un altre home, ferit

Un segon home va resultar ferit durant els mateixos actes taurins a Canet d'en Berenguer. Es tracta d'un home de 35 anys. L'home va necessitar ser intervingut quirúrgicament i el seu estat és estable.

La continuïtat dels bous a Massamagrell, decisió ajornada

Per la seua banda, l'Ajuntament de Massamagrell ha ajornat la decisió de suspendre o no les festivitats taurines a la reunió de dilluns entre Generalitat i asseguradores. Amb l'increment de les enganxades i els incidents, algunes companyies han passat de cobrir tots els actes, inclosos els bous embolats, a només tindre tarifes de fins a 24.000 euros, segons el tipus d'activitat. El tema ja ha arribat a les diputacions, a les quals alguns consistoris reclamen que creen una mútua pública, per a pagar els gastos que no cobreixen les asseguradores. Carlos Mazón, el president de la Diputació d'Alacant, ha reconegut que "es debatrà".

Uns altres pobles més menuts i amb menys capacitat econòmica han decidit només celebrar-los de vesprada.

També et pot interessar

stats