Tap taronja, menys quantitat de fàrmac i més temps entre dosis: així és la vacuna pediàtrica contra la covid

Els menors d’onze anys que compleixen els dotze abans de la segona dosi, rebran una injecció pediàtrica i una d’adults

Les vacunes pediàtriques contenen menys dosi que les d'adult i se suministren amb més temps entre si / À Punt NTC

La vacunació dels xiquets i xiquetes d’entre cinc i onze anys comença dimecres a la Comunitat Valenciana amb les 150.000 dosis de Pfizer que han arribat aquest dilluns al nostre territori. Els vials ja s’han començat a repartir entre els diversos centres educatius, uns pots amb el tap de color taronja, per a diferenciar-les de les dosis d'adults.

Les vacunes només s'inocularan amb l'autorització de pares, mares o tutors. L'escrit ha d'estar firmat aquest dimarts als centres educatius. La gran novetat ha sigut que els menors podran estar acompanyats per algun familiar durant la vacunació.

La vacuna pediàtrica conté 10 micrograms de Pfizer, és a dir, la tercera part de la dosi que ha sigut administrada a les persones adultes. Segons els estudis fets fins ara, aquesta quantitat és suficient per a eliminar el perill de patir efectes secundaris entre els menors. 

Tots rebran dues dosis separades almenys per huit setmanes, amb excepció de l'alumnat que haja passat la covid, que només rebrà una injecció. “En el cas dels menors d’onze anys que compleixen els dotze dins de les huit setmanes següents a la primera injecció, la segona dosi correspondrà a una vacuna d’adults” ha explicat Ignacio Domingo, president de l’Associació Valenciana de Pediatria en Atenció Primària.

Segons el protocol de vacunació establert per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en primer lloc es subministrarà la vacuna a l'alumnat amb necessitats especials i, tot seguit, s’immunitzarà la franja que va dels nou als onze anys. 

També et pot interessar

stats