Arriben les primeres 150.000 dosis per a la vacunació infantil valenciana

El preparat, que conté un terç de la dosi administrada a la població adulta, començarà a inocular-se a les escoles a partir de dimecres

Els menors rebran 150.000 dosis de la vacuna pedriàtica de Pfizer abans del Nadal

La primera remesa de vacunes pediàtriques contra la covid-19 ja està a la Comunitat Valenciana, segons ha informat la delegació del govern espanyol. Són 150.000 dosis que han arribat a primera hora del matí a l'aeroport de València i es distribuiran després per totes les comarques, custodiades per les forces i cossos de seguretat de l'Estat, per a començar la vacunació infantil. El procediment s'inicia aquest dimecres, 15 de desembre, i pretén immunitzar vora 330.000 xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys. A tot Espanya han arribat 1,3 milions de dosis per a vacunar uns tres milions d'infants.

La vacunació es farà als centres escolars, en horari lectiu i prèvia autorització dels pares, segons fonts de la Generalitat. Se'ls administrarà el preparat de Pfizer —Comirnaty— però amb només un terç de la dosi inoculada a la població adulta i amb dues injeccions espaiades per almenys huit setmanes per a aconseguir una millor resposta immune i millor perfil de seguretat. 

Es començarà pels col·legis d'educació especial i els menors immunodeprimits i, posteriorment, se seguirà un orde d'edat, començant pels menors d'11, 10 i 9 anys (alumnat de quart, cinqué i sisé de primària). Més avant es continuarà descendint en grups d'edat als xiquets de 8, 7, 6 i 5 anys, fins a completar la vacunació de la totalitat d'aquest col·lectiu poblacional.

Per a dur a terme aquest procés de vacunació, la Conselleria de Sanitat desplaçarà equips de vacunació, formats per professionals sanitaris, als centres educatius de la Comunitat Valenciana i als centres d'educació especial. Les escoles seran les encarregades de proporcionar als centres de salut pública la llista de xiquets i xiquetes que han de rebre la vacuna. 

Serà necessària l'autorització prèvia dels pares, mares o tutors legals del menor, de manera que únicament s'immunitzarà els qui tinguen aquest permís. En casos de separació o divorci, els dos progenitors hauran de firmar-lo.

Els centres educatius habilitaran els espais més idonis per a acollir el punt de vacunació mòbil, en el qual s'instal·laran els professionals sanitaris per a atendre i immunitzar els menors, han informat les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats