La vacunació infantil valenciana es farà als col·legis i en horari lectiu

La consellera Ana Barceló anuncia que el procediment comença aquest dimecres als centres d'educació especial i amb l'alumnat immunodeprimit

Una xiqueta menor de dotze anys durant la vacunació
Una xiqueta menor de dotze anys durant la vacunació / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de desembre 2021 - 14:43 Actualitzat: 09 de desembre 2021 - 19:25

La vacunació dels vora 330.000 xiquets i xiquetes d'entre 5 i 11 anys a la Comunitat Valenciana començarà dimecres que ve als col·legis. Ho ha anunciat aquest dijous la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de mantindre una reunió amb tècnics en salut pública per a començar a perfilar els detalls del procediment.

El que sí que s'ha confirmat ja és que seran els centres educatius els que acullen la immunització. Es farà als matins, en horari lectiu, i amb l'orde següent: una fase inicial per a col·legis d'educació especial i amb els menors immunodeprimits i, posteriorment, el procediment seguirà un orde d'edat, com s'ha fet amb la població general. Primer serà el torn dels menors d'11, 10 i 9 anys i després es continuarà descendint en grups d'edat fins a completar la vacunació de l'alumna en aquest tram d'edat. 

Durant la vesprada Sanitat Universal ha donat més detalls d'aquest procés de vacunació. Així, la consellera Ana Barceló ha assegurat que “es començarà pels col·legis d'educació especial i els menors immunodeprimits i, posteriorment, igual com hem fet amb la població general, seguirem un orde d'edat, començant pels menors d'11, 10 i 9 anys”.

En referència al col·lectiu immunodreprimit, Sanitat Universal ha matisat que la vacunació es farà a través dels serveis sanitaris dels hospitals en què són atesos. Pel que fa als centres educatius i als centres d'educació especial, la Conselleria desplaçarà equips de vacunació formats per professionals sanitaris.

Sanitat pretén que aquest procés de vacunació siga àgil. En els departaments de salut contactaran amb els centres educatius per a establir un calendari amb els horaris i les citacions. La Conselleria també ha remarcat que la vacunació "requerirà l'autorització prèvia dels pares, mares o tutors legals del menor, de manera que únicament immunitzaran els xiquets i xiquetes que disposen d'aquesta autorització".

Les primeres 150.000 dosis de la vacuna pediàtrica de Pfizer, que conté només un terç de la quantitat injectada a la població adulta, arribaran a la Comunitat Valenciana el dilluns 13 de desembre. Dos dies després començaran a administrar-se entre els menuts. Se'ls posarà també una doble pauta, però espaiada en huit setmanes i no en tres, com s'ha fet fins ara en tots els altres trams d'edat.

Des que el govern espanyol va autoritzar estendre la vacunació a la població de 5 a 11 anys, professionals de pediatria han remarcat en reiterades ocasions la seguretat. Animen les famílies que vacunen els fills per a protegir-los de la covid i posar una barrera més a la circulació del virus, sobretot en aquest col·lectiu. Els menors d'11 anys són, precisament, el grup d'edat que lideren els registres d'incidència en la cinquena onada de la pandèmia, amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants a la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats