La incidència entre els menors d'onze anys es multiplica per tretze en mes i mig

Aquest indicador se situa per damunt de la mitjana espanyola en aquest tram d'edat i també supera en vora 250 punts la incidència general autonòmica

A estudi l'ús de la mascareta a les escoles i patis
Imatge d'arxiu de xiquetes i xiquets en un pati d'escola / À Punt NTC

La incidència a la Comunitat Valenciana té en aquesta cinquena onada, iniciada a mitjans d'octubre, un grup d'edat protagonista: els menors d'11 anys. El grup, l'únic no vacunat, acumula un repunt de contagis especialment intens durant l'últim mes i mig. La incidència acumulada entre els menors d'11 anys arriba aquest dimarts a 568,12 casos per cada 100.000 habitants, tretze vegades més que el 18 d'octubre passat, quan era de 43,07 casos, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

Aquesta incidència és en el cas de la Comunitat Valenciana 70 punts superior a la que registra el conjunt de l'estat espanyol en aquest tram d'edat i 249 punts superior a la que registra el conjunt de la població valenciana: 319 casos. També és la més elevada de tots els grups d'edat. Sols el grup d'edat de 40 a 49 anys s'acosta a aquesta xifra, amb una incidència de 387,39 casos per cada 100.000 habitants.

Al conjunt d'Espanya, la incidència en menors d'onze anys se situa el 7 de desembre en 498,18 casos per cada 100.000 habitants, també àmpliament per damunt dels 290,10 positius que es registraren en el conjunt de la població, vora 200 punts per damunt.

Aquest dimarts, precisament, la comissió de salut pública ha acordat ampliar la vacunació contra la covid-19 a xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys a partir del 15 de desembre. A la Comunitat Valenciana aquesta decisió pot afectar els més de 360.0000 menuts que estan en aquest tram d'edat, segons el cens de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i que podran començar a inocular-se les dues dosis previstes.

La Conselleria de Sanitat ha assegurat que ja treballa per a definir quina és "la millor fórmula" per a administrar les vacunes als menors de 12 anys perquè el procediment siga "ràpid, àgil i amb la menor molèstia per a tots", segons fonts del departament que dirigeix Ana Barceló.

També et pot interessar