Un familiar podrà acompanyar els xiquets i xiquetes en el moment de la vacunació

Les conselleries de Sanitat i Educació prenen aquesta decisió després d'escoltar la comunitat educativa i per a facilitar l'acompanyament emocional dels més menuts

VÍDEO | La responsabilitat dels menors a les escoles, compartida amb les famílies a casa
Familiar acompanyant un menor a escola / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha introduït alguns canvis en el procés de vacunació dels xiquets i xiquetes de cinc a onze anys per facilitar el procés i tranquil·litzar les famílies. Sanitat ha explicat que després d'escoltar "els diferents agents de la comunitat educativa i de manera coordinada entre les Conselleries de Sanitat i Educació", s'ha decidit facilitar l'acompanyament emocional dels més menuts permetent puntualment "si els familiars ho consideren necessari, un membre de la família acompanye a cada xiquet o xiqueta en el moment de la vacunació".

Per evitar aglomeracions, la Generalitat ha deixat clar que sols es permetrà la presència d'un familiar per menor. L'acompanyament es realitzarà exclusivament en el moment de produir-se la vacunació, segons ha remarcat Sanitat. En acabar, el familiar haurà d'abandonar el centre educatiu i en tot moment s'evitaran les aglomeracions i s'hauran de respectar les mesures de seguretat dins els centres educatius (mascareta o distància interpersonal).

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha rebut aquest dilluns les primeres 150.000 dosis de la vacuna pediàtrica de Pfizer, que s'administraran a partir de dimecres a l'alumnat immunodeprimit, al dels centres d'educació especial i als menuts i menudes de nou a onze anys.

També et pot interessar

stats