El Suprem confirma la sentència de 27 anys al Rambo de Requena per intent d'homicidi

Considera que en el recurs de cassació presentat a la sentència del TSJA falta motivació i no té “el mínim desenvolupament”

Pedro Lozano, conegut com el Rambo de Requena, durant el judici
Pedro Lozano, conegut com el Rambo de Requena, durant el judici / À Punt NTC

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que va condemnar a 27 anys de presó a Pedro Lozano Jiménez, conegut com el Rambo de Requena, per l'intent d'homicidi de dos guàrdies civils als quals va disparar durant la fugida per la serra de Terol, un dels quals va resultar ferit de gravetat, en 2020.

En una sentència amb data del 20 de setembre però que s'ha fet pública aquest dijous, els magistrats del Suprem desestimen el recurs de cassació que va interposar la defensa de Pedro Lozano a la sentència promulgada per la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia d'Aragó l'octubre de 2022, que al seu torn ratificava la pronunciada en primera instància per l'Audiència de Terol a l'abril del mateix any.

En el recurs, l'advocat del condemnat al·legava absència de motivació de la sentència; que els fets eren constitutius d'un delicte de lesions greus, en lloc d'homicidi en grau de temptativa, i error en l'apreciació de la prova.

Els magistrats del Suprem desmunten aquests arguments i entenen que en el recurs de cassació presentat per la defensa a la sentència del TSJA falta motivació i no té “el mínim desenvolupament”. Així mateix, entenen prou valorades les proves que van portar als jutges de l'Audiència Provincial de Terol i del TSJA a considerar que la condemna havia de ser per intent d'homicidi.

Es refereixen al fet que l'ànim de matar que va tindre Pedro Lozano es fonamenta en l'ús d'una arma mortífera, alterada en la seua configuració física per a incrementar la capacitat de causar la mort, i en els dos trets als agents, que ferien un d’ells al braç i l’abdomen. 

La presència a la província de Terol del conegut com Rambo de Requena va ser detectada el juny de 2020, després de protagonitzar diversos delictes violents en la Comunitat de València i protagonitzar una llarga fugida per zones boscoses i de camp. El tribunal va considerar provat que es va refugiar en el municipi del Castelar fins al 8 de juny d'aquell any, quan va fugir cap a Muniesa. Allí va quedar arraconat i es va enfrontar amb una escopeta als agents, ferint-ne un de gravetat en un braç i l'abdomen.

Després d'estavellar un vehicle a Andorra i obligar un conductor a portar-lo cap a Albalate del Arzobispo, Lozano va continuar el camí a peu i va ser interceptat en una zona agresta, on després d'enfrontar-se als agents que el perseguien va rebre un tret mentre tractava d'ocultar-se en uns arbustos.

També et pot interessar

stats