Confirmen la condemna de 27 anys per al Rambo de Requena per intent d'homicidi

El TSJ d’Aragó descarta els recursos de la defensa i l’acusació i confirma la sentència de l’Audiència de Terol en tots els seus extrems

Rambo Requena
Pedro Lozano, conegut com el Rambo de Requena, durant el judici / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia d'Aragó (TSJA) ha ratificat la condemna a penes que sumen 27 anys de presó per a Pedro Lozano, conegut com el Rambo de Requena, per l'intent d'homicidi de dos guàrdies civils als quals va disparar durant la seua fugida per la serra de Terol, un dels quals va resultar ferit de gravetat.

En la seua sentència, el TSJA descarta tant el recurs de la defensa, que va al·legar que el seu client no va actuar amb ànim de matar, com el de l'acusació particular, per a qui els fets havien de ser tipificats com un delicte agreujat de temptativa d'assassinat. Així, confirma la sentència dictada el mes de maig passat per l'Audiència de Terol en tots els seus extrems.

D’aquesta manera, es manté la pena fixada de 27 anys i tres mesos de presó, dotze mesos de multa, l'abonament de la responsabilitat civil pels danys causats i la imposició de les costes processals per a Pedro Lozano, conegut com el Rambo de Requena.

L'Audiència terolenca va imputar al processament dos delictes d'homicidi en grau de temptativa, un amb el resultat de lesions greus, que va castigar amb penes d'11 i 9 anys de presó, respectivament. A més, el va responsabilitzar d'altres delictes per tinença il·lícita d'armes (9 mesos), robatori continuat en cases habitades (4 anys i 6 mesos), furt de vehicles (multa 2.160 euros), conducció temerària (1 any) i coaccions (9 mesos).

Juny del 2020

La Guàrdia Civil va detindre el 8 de juny de 2020 a Andorra (Terol) Pedro Lozano Jiménez, més conegut com el Rambo de Requena, després que, presumptament, ferira de bala un agent del cos i haja robat dos cotxes en municipis de la província.

També et pot interessar

stats