La Societat Nacional de Trasplantament Hepàtic diu que la incidència d'hepatitis és similar a anys previs

Marina Berenguer ha llançat un missatge de tranquil·litat davant la detecció de casos d'hepatitis infantil en diversos països del món

Hepatitis infantil

La presidenta de la Societat Nacional de Trasplantament Hepàtic, Marina Berenguer, doctora de l'Hospital la Fe de València, ha explicat aquest dimecres al programa A la Ventura que la causa de l'hepatitis aguda que s'ha detectat entre altres països a Espanya "està en l'aire" i no està clar. A tot el món hi ha 190 casos confirmats, dels quals a Espanya se n'han comptabilitzat de moment 13 i cap a la Comunitat Valenciana.

La facultativa ha declarat també que a Espanya s'ha estudiat la incidència de l'hepatitis en aquests moments en comparació amb altres anys i el resultat és que no hi ha un boom de casos inesperats i la "incidència no és diferent de la que teníem abans de la pandèmia".

Berenguer ha contextualitzat, en tot cas, que no és poc habitual trobar hepatitis agudes als hospitals. Problemes que produeixen icterícia (coloració groga de la pell). La doctora també ha deixat clar que darrere de cada cas d'aquestes deteccions d'hepatits infantil no hi ha adenovirus.

També et pot interessar

stats