El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties confirma 190 casos d'hepatitis aguda infantil

La Conselleria de Sanitat Universal ha assegurat que no se n'han detectat casos a la Comunitat Valenciana

matge microscòpica electrònica transmision acolorida digitalment revela la presència de virions de l'hepatitis B
Imatge microscòpica electrònica acolorida digitalment revela la presència de virions de l'hepatitis B / Doctor Erskine Palmer / ECDC

El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que de moment s'han confirmat al voltant de 190 casos d'hepatitis aguda infantil en tot el món, dels quals 40 afectarien països de la UE. També s'han denunciat casos a Israel, els Estats Units i el Japó. La Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat aquest dimarts que no se n'han detectat casos a la Comunitat Valenciana.

Els responsables del centre han recordat durant la seua intervenció, i a preguntes dels periodistes, que els primers casos d'hepatitis aguda en xiquets i xiquetes sans es van detectar al Regne Unit, on hi ha més de cent afectats confirmats. En alguns casos, han recordat, els símptomes han empitjorat i, fins i tot, ha calgut un trasplantament hepàtic. També han admés que un menor ha mort per aquesta causa, encara que no se s'han donat detalls.

Roda de premsa, aquest dimarts
Roda de premsa, aquest dimarts / ECDC

Sense connexió amb els viatges

Els responsables del Centre Europeu han recordat que els diferents països investiguen què causa aquesta hepatitis i han remarcat que l'origen és encara desconegut. En tot cas, han deixat clar que no hi ha connexió entre els casos i els viatges.

Huit casos a Espanya

A Espanya  n'hi ha ja huit casos confirmats. S'han detectat a la Comunitat de Madrid, Catalunya, Andalusia, Castella-la Manxa i Aragó, segons va informar la setmana passada el Ministeri de Sanitat. Els huit casos confirmats s'investiguen, mentre que n’hi ha cinc més que han quedat classificats com a “probables”. 

També et pot interessar

stats