El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana trasllada les seues reivindicacions en la primera reunió amb Sanitat

Demanen la descentralització del CICU, la reducció de la jornada laboral i guàrdies de dissabte de 24 hores

Marciano Gómez s'ha reunit amb representants del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana
Marciano Gómez s'ha reunit amb representants del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana / GVA

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESMCV) ha traslladat aquest dilluns les seues reivindicacions al conseller de Sanitat, Marciano Gómez, en la primera reunió que totes dues parts han tingut després del canvi de govern. És la primera trobada d’una ronda de contactes entre el titular de Sanitat i les principals organitzacions sindicals. 

El CESMCV ha recordat la vaga de set mesos que van iniciar amb l'anterior equip de govern, que van suspendre amb la campanya electoral “per la incertesa de qui anava a ser l'interlocutor i per a evitar tota mena d'interpretació i interferència política”. En un comunicat han assenyalat que les seues reivindicacions són les mateixes “perquè la realitat, desgraciadament, no ha canviat per a millor, sinó més prompte al contrari".

El sindicat ha valorat “el to cordial i de col·laboració” que han percebut del conseller. Han destacat que esperen que el conseller siga sensible amb les seues peticions, ja “és coneixedor de les reivindicacions i de les necessitats del col·lectiu mèdic”. En concret, han demanat amb urgència la descentralització del CICU, la reducció de la jornada laboral a 35 hores de dilluns a divendres i convertir les guàrdies de dissabte en guàrdies de vint-i-quatre hores.

També ha defensat la necessària obertura dels punts d'atenció sanitària (PAS) durant tot el dia, així com la millora de les condicions laborals i d'estabilitat necessàries per a aconseguir que els qui acaben l'especialitat, desitgen continuar en el sistema públic sanitari valencià.

Per això, han donat la mà al conseller i al seu equip, per a col·laborar en tot allò que siga necessari, donant-se “un temps mínim d'espera” i sense renunciar a cap de les seues reivindicacions.

També et pot interessar

stats