Els metges valencians fan vaga per tercera vegada en ple xoc amb Sanitat Universal

El sindicat CESM-CV ha acusat la Conselleria de "menysprear" el personal mèdic

En imatge, una protesta de delegats del CESM-CV a la conselleria de Sanitat al febrer
En imatge, una protesta de delegats del CESM-CV a la Conselleria de Sanitat en febrer / Europa Press

Els metges i les metgesses valencians han sigut convocats aquest dilluns a la tercera jornada de vaga organitzada pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) que qualifiquen de "nou insult" l'última reunió mantinguda amb la Conselleria de Sanitat i l'acusen de "menysprear" els facultatius.

Segons el CESM-CV, la Conselleria no vol "negociar de bona fe i amb ànim d'arribar a un acord", encara que des de Sanitat defenen la seua voluntat negociadora i l'assoliment d'haver arribat a acords amb tots els sindicats de la taula sectorial menys el convocant d'aquesta nova aturada.

A la parada de 24 hores convocada pel CESM-CV per a aquest dilluns se sumarà una concentració a les 11:30 enfront de la Conselleria de Sanitat a València. També faran una manifestació a Alacant, que eixirà a les 18:30 hores de la plaça de la Muntanyeta i acabarà enfront de la delegació del Consell a Alacant, en la plaça de Gabriel Miró.

A més, hi haurà protestes de deu minuts a les portes dels hospitals i centres de salut, "per a fer visible la nostra insatisfacció com a professionals", tot per una "sanitat pública i pels nostres pacients, que veuen minvada la qualitat de l'assistència que els devem i que és responsabilitat dels màxims dirigents del govern valencià", ha informat el Sindicat Mèdic.

També el comité de vaga del sindicat de facultatius i professionals de la sanitat pública (Simap) es va reunir amb l'administració sanitària dimecres passat, i encara que no van arribar a un acord, van decidir posposar la jornada de vaga del dilluns 8 fins al mes d'octubre en entrar el període electoral i considerar que la Conselleria no és un "interlocutor vàlid".

La Conselleria de Sanitat defensa que la seua "voluntat negociadora" ha quedat palesa en els diferents acords aconseguits amb la resta d'organitzacions sindicals en la taula sectorial del passat 8 de març.

Des del sindicat asseguren que la conselleria obvia els problemes en l'assistència hospitalària, el SAMU i el MIR. A més, denuncien que, malgrat l'acord de la taula sectorial, "no s'han activat ni s'han implementat mesures com les places de difícil cobertura, la implantació de les 35 hores o el reforç per al pròxim període estival", entre altres.

El comité executiu de CESM-CV anuncia que està preparant noves mobilitzacions per a "continuar exigint una real millora de les condicions laborals" que "repercutisquen de manera directa en la ciutadania, real beneficiària d'un servei públic de sanitat, gratuït i de qualitat".

També et pot interessar

stats