CESM-CV i Sanitat acosten posicions, però continuen sense arribar a un acord

El sindicat manté, per tant, les mobilitzacions i la vaga mèdica anunciada per al 6 de març, 3 d'abril i 8 de maig 

Sanitaris del centre de salut de Sant Blai a Alacant protesten a les portes del centre de salut
Sanitaris del centre de salut de Sant Blai a Alacant protesten a les portes del centre de salut / Efe
24 de gener 2023 - 20:33

La reunió d'aquest dimarts entre el sindicat mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) i la Conselleria de Sanitat ha finalitzat sense que s'haja arribat a un acord, encara que s'han "acostat posicions" i la setmana que ve es farà una proposta al col·lectiu per part del departament que dirigeix Miguel Mínguez.

Així ho ha explicat el secretari general del CESM-CV, Víctor Pedrera, que ha indicat que les negociacions "no han acabat", però sí que en la reunió —la sisena entre les dues parts— hi ha hagut un acostament i existeix "voluntat d'acord" per part de la Conselleria, malgrat que no s'ha tancat "cap dels punts més sensibles".

Des de Sanitat han qualificat de "satisfactòria" la reunió mantinguda aquesta vesprada i han assegurat que "ha servit per a avançar en els principals punts de negociació, així com arribar a un acord que resulte positiu tant per als professionals com per a l'atenció que rep la ciutadania".

La Conselleria de Sanitat farà una nova oferta al CESM CV la setmana que ve que serà estudiada i es posarà de nou en comú en una reunió una setmana més tard per a veure "si es pot aconseguir algun acord", han explicat des del sindicat.

Des del CESM-CV han assenyalat que de moment, les mobilitzacions i la vaga mèdica anunciada per als dies 6 de març, 3 d'abril i 8 de maig continua. En qualsevol cas, han indicat des del sindicat, els metges valencians no acceptaran "sota cap concepte" acords per davall dels signats en altres comunitats autònomes com Aragó, Catalunya, Múrcia o les Balears.

El comité de vaga de sindicat mèdic va fer el passat 30 de novembre un preavís de "vaga mèdica" per als dies 17 i 18 de gener, al qual estaven convocats facultatius tant de primària com d'hospitalària, laborals, SAMU i els residents, després de denunciar que la sanitat pública s'ha "degradat fins a límits insospitats".

Després de celebrar-se quatre trobades entre el comité de vaga i la Conselleria de Sanitat, el sindicat va decidir ajornar la vaga per als dies 6 de març, 3 d'abril i 8 de maig per la “sobrecàrrega assistencial” actual, perquè no volien “contribuir al caos” i perquè havien sigut citats de nou pel conseller de Sanitat. 

També et pot interessar

stats