El sindicat CESM ajorna la vaga de metges pel "col·lapse" en la sanitat

El col·lectiu proposa un nou calendari a partir de març, però manté obertes les negociacions i torna a reunir-se hui amb Sanitat Universal

Sanitaris del Centre de Salut de Sant Blas a Alacant protesten a les portes del centre de salut
Sanitaris del centre de salut de Sant Blai a Alacant protesten a les portes del centre de salut / Efe

Treva, però tan sols de moment. El Sindicat Mèdic CESM-CV ha decidit ajornar temporalment la vaga de metges i metgesses prevista per als dies 17 i 18 de gener davant la situació de "col·lapse" que viuen tots els nivells assistencials de la sanitat pública per l'allau d'infeccions respiratòries. No és que es desconvoquen, han precisat en un comunicat fet públic aquest dijous, sinó que s'ajornen. Les noves dates previstes per a les aturades són el 6 de març, el 3 d'abril i el 8 de maig, els primers dilluns de cada mes. A banda, el col·lectiu convoca concentracions entre les 8:30 i 9:30 hores als centres hospitalaris i els ambulatoris els dies 15 i 22 de febrer i 1 de març.

El secretari general del CESM-CV, Víctor Pedrera, ha recalcat que no volen contribuir a l'actual saturació assistencial i que per això ajornen la vaga i dilluns que ve realitzaran, a més, una protesta davant Sanitat Universal només els delegats sindicals que en aquell moment no estiguen en jornada laboral.

La tensió entre el sindicat convocant de la vaga i la Conselleria de Sanitat Universal està en un punt àlgid i les negociacions, per ara, no han donat fruit. CESM-CV va tindre dimecres una reunió amb l'administració, però va rebutjar "de pla" la proposta que els van traslladar per a desconvocar la vaga perquè estava "plagada de vaguetats i sense cap concreció". La qualifiquen, fins i tot, de "nefasta" i "ofensiva". I els emplacen a presentar un nou document "seriós i amb contingut" per a poder evitar el conflicte.

A parer de l'organització, Sanitat Universal actua de manera "impròpia" i "poc responsable" davant l'actual situació de "sobrecàrrega" que pateix la xarxa assistencial perquè no vol arribar a acords. I justifica la decisió de retardar la convocatòria de vaga amb l'argument que no volen que se'ls acuse, "encara que siga de manera falsa", de participar en el "col·lapse" sanitari. 

Més enllà de les crítiques, CESM ha obert una nova via de negociació amb el govern valencià. El conseller Mínguez ha citat aquesta vesprada representants del sindicat per a intentar arribar a un acord després que han rebutjat l'última oferta que els va entregar dimecres la Conselleria de Sanitat Universal en una reunió, la tercera, que va acabar sense cap acord. "Hui hi acudirem per a tractar de reconduir el conflicte, esperant que es mostren mesures concretes i quantificades, amb terminis establits per a implementar-les", ha assenyalat el sindicat. Segons han dit, el conseller els ha transmés que vol arribar a un acord "com siga". L'organització demana més plantilla, augments salarials i una millora de les condicions laborals del personal.

També et pot interessar

stats