Nines d’Onil guanyen el premi a millor joguet per a promoure la igualtat

El sector jogueter preveu créixer entre un 2% i un 3% aquest Nadal gràcies a l’increment de les exportacions i la recuperació del mercat nacional

Nines de la marca valenciana Miniland
Nines de la marca valenciana Miniland / Facebook: Miniland Educational

Després de dos Nadals atípics, amb menys reunions familiars i menys ganes de celebrar, el sector del joguet espera recuperar en el mercat nacional els nivells de facturació del 2019, abans de la pandèmia. Així es desprén d’una nota de premsa de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets. 

En la nota destaquen que, malgrat l’increment dels costos de producció, les empreses que fabriquen joguines han fet “un gran esforç per contindre les tarifes” en la campanya de Nadal, que concentra al voltant d’un 75% de la facturació total de l’any. Així mateix, afirmen que han continuat apostant per la innovació, plasmada en multitud de novetats per a sorprendre, divertir i educar les criatures, fet pel qual esperen recuperar el mercat espanyol en els nivells d’abans de la pandèmia. 

També esperen que les exportacions consoliden el creixement, especialment en els mercats de fora de la Unió Europea, menys afectats per la guerra d’Ucraïna i beneficiats pel tipus de canvi d’euro a dòlar. Així, segons les dades presentades per l’associació i la consultora NPD Group Espanya, serà el creixement d’aquesta campanya de Nadal. 

Les previsions del sector jogueter a la Comunitat Valenciana també són bones. Amb una facturació prevista de 1.650 milions, s’espera que aquest Nadal el creixement siga del 2,5% respecte a l’any 2021, segons ha informat aquest dimarts la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Aitana Mas, durant una visita a una fàbrica de nines a Castalla (Alcoià). Bones notícies per a un sector que situa la Comunitat Valenciana com la primera fabricant de joguets d’Espanya, amb el 38% de la facturació global i el 42% de l’ocupació. 

Nines valencianes entre els millors joguets de l’any

L’associació de jogueters també ha publicat, com cada any, la llista de les que consideren les millors joguines per a regalar aquest Nadal, triades per un jurat compost per persones expertes que ha decidit quin és el millor en cada categoria, tenint en compte criteris com ara el disseny, la jugabilitat, la innovació i la qualitat, entre altres. D’altra banda, veus expertes en infància, educació, psicologia i mitjans de comunicació han triat els joguets amb valors destacats en la seua manera de joc, com ho són el millor joguet per a promoure la igualtat, el millor joguet per a canviar el món i el millor joguet per a un món sostenible.

I una de les joguines trides són les nines alacantines de la marca Miniland, que han guanyat en la categoria de millor joguet per a promoure la igualtat per la seua voluntat de “promoure el respecte per la diversitat i fomentar la tolerància i integració de tota mena de col·lectius”. 

Aquestes nines les fabriquen a Onil (Alcoià) i ja han guanyat més guardons per fomentar la inclusió en les edats més primerenques. Aquest mateix any han obtingut el premi europeu Jugar per al Canvi per dues nines amb implant coclear, els dispositius que ajuden les persones sordes a sentir-hi i també promouen l'empatia, la tolerància i el respecte.

A més, a la completa col·lecció de nines inclusives de fabricació espanyola de Miniland s’afegeix una col·lecció de roba respectuosa amb el medi ambient fabricada amb fils provinents del cotó i altres fibres reciclades, una novetat destacada pel jurat a l’hora d’entregar-los el premi.

També s’han endut un guardó les nines Trotties, de la marca Famosa, que malgrat haver esdevingut una marca multinacional, també té l'origen a Onil. Aquestes nines, que tenen una sèrie de televisió i viuen aventures gràcies als seus poders màgics, han guanyat el premi en la categoria de ninos.

En la resta de categories trobem clàssics com els peluixos i els jocs de construcció, però també hi ha jocs de taula, joguets que fomenten la creativitat i, fins i tot, instruments musicals amb connectivitat entre si per a poder muntar una banda. Pots consultar la llista completa en el web de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets.

També et pot interessar

stats