Els joguets sostenibles són la gran tendència per a aquest Nadal

Així ho revela la Guía AIJU, que recomana els millors joguets del mercat tenint en compte la usabilitat i estudis pedagògics

La sostenibilitat és una tendència a l'alça en el sector del joguet / À Punt NTC

La sostenibilitat és la tendència estrela del joguet per a aquest Nadal, segons conclou la Guía AIJU 2022-2023, de l’Institut Tecnològic del Joguet, que s’ha presentat aquest dimecres i que recomana els millors joguets del mercat tenint en compte la usabilitat i els estudis pedagògics. 

Els nous joguets conviden a reciclar introduint en el joc l’arreplega selectiva del fem, la comprovació dels nivells de pluviometria i utilització de l’energia eòlica o hidràulica. La sostenibilitat en el sentit més ampli marca les tendències per a aquesta temporada, explica la coordinadora de la Guía AIJU, Ana Mata. 

Però tendències a banda, hi ha altres factors en què ens fixem quan comprem joguets, com ara la relació qualitat-preu, que es té en compte en un 62% dels casos, el valor educatiu del joguet, en un 56% dels casos, i que agrade a la xicalla, en un 46% dels casos.

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi fet a més de 2.800 famílies amb fills de 0 a 12 anys. Un treball que també revela que el confinament i la pandèmia han passat factura a les criatures perquè, després de dos anys estranys, en la nova edició de la guia han volgut tindre en compte també aquests factors. 

També et pot interessar

stats