La Polinèsia Francesa o el Japó: alguns dels 90 els països on València exporta 7.000 tones de joguets

El Port de València es consolida com a “enllaç fonamental” per a la indústria joguetera espanyola

Terminal del Port de València
Terminal del Port de València / Autoritat Portuària de València (APV)

Més de 90 països dels cinc continents han rebut durant els últims mesos prop de 1.290 contenidors carregats de joguets fabricats a Espanya, molts d'ells de les comarques del sud. A més dels països de la Unió Europea, destinació majoritària, els joguets que han eixit del port valencià han arribat a destinacions tan llunyanes com la Polinèsia Francesa, el Carib, el Japó, a més de Canadà, els països del golf de Nigèria o el golf Pèrsic. El 65% del producte jogueter fet a Espanya és per a l'exportació.

Concretament, 7.211 tones de joguets han partit del Port de València entre gener i novembre de 2022 perquè xiquetes i xiquets de tot el món gaudisquen de joguets fabricats a la Vall del Joguet a Alacant i altres empreses espanyoles del sector.

El quart port "millor connectat" d'Europa

L'Autoritat Portuària de València (APV) ha explicat que el Port de València és el port "millor connectat" d'Espanya i el quart d'Europa. Per tant, des del punt de vista de l'APV, és un "enllaç fonamental" per a les pimes que es dediquen al joguet perquè manté relacions amb 1.000 ports de 168 països, segons ha indicat en un comunicat.

El 65% d'empreses exporten fora d'Espanya

Les dades de l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ) destaquen que la presència en mercats internacionals és clau per al sector, ja que el 65% de les empreses exporten part de la seua producció fora d'Espanya.

Així, des del Port de València s'han enviat joguets a set països europeus, amb Grècia liderant el trànsit amb 279 contenidors i 1.255 tones.

En segon lloc, se situa Itàlia, amb 111 tones transportades a través del ro-ro (vaixells que traslladen el carregament en rodes, principalment camions), utilitzant les autopistes de la mar que uneixen el port valencià amb els principals ports italians. Darrere es posicionen el Regne Unit (63 tones), Xipre (34 tones), Malta (20 tones), Irlanda (12 tones), i Noruega (9 tones). El gruix dels països que importen joguets espanyols es troba repartits entre la resta de continents.

També et pot interessar

stats