La Generalitat injecta en tres anys 43 milions d'euros en empreses dels sectors nadalencs

El torró, el cava, el raïm o els joguets suposen un impacte en l'economia valenciana de 2.920 milions en termes de facturació

La denominació Cava de Requena tindrà que esperar
La denominació Cava de Requena haurà d'esperar / À Punt NTC

L'Institut Valencià de Finances (IVF), organisme dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, ha finançat durant els últims tres anys 35 empreses l'activitat de les quals s'engloba en sectors tradicionalment nadalencs. En total, l'IVF ha concedit 43,7 milions a aquestes empreses, moltes d'elles familiars, per a “atendre les seues necessitats financeres”, en un moment “especialment delicat per la inflació, l'increment dels costos energètics i l'esforç extra que estan realitzant per a recuperar-se després de la pandèmia”, ha explicat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

Les seues activitats mantenen un gran arrelament i tradició en la Comunitat Valenciana, que en aquestes dates tan assenyalades “demostren el seu potencial i donen a conéixer els productes valencians a tot el món”, ha destacat.

El torró, el cava, el raïm i els joguets: la presència valenciana en els sectors de Nadal

La indústria del torró de Xixona, amb un volum de facturació de 1.200 milions, destina el 20% de la producció al mercat exterior, especialment al continent americà. Pel que fa al cava, la facturació se situa al voltant dels cinquanta milions, sent Requena l'únic municipi de la Comunitat Valenciana present en la DO Cava.

El valor econòmic de la producció del raïm de taula, centrada especialment en el Vinalopó Mitjà, ascendeix a uns 26 milions. Finalment, les jogueteres valencianes, concentrades principalment en la Foia de Castalla, facturaran més de 1.650 milions aquest 2022, incloent-hi la campanya nadalenca. En total, l'economia valenciana tindrà un impacte de 2.920 milions en termes de facturació aquest Nadal.

En l'actualitat, l'IVF compta amb línies de finançament bonificades de les quals poden beneficiar-se persones autònomes, pimes i grans empreses de la Comunitat Valenciana. A través d'aquests productes financers les empreses poden accedir a préstecs d'entre 25.000 i 5 milions d'euros, a tipus d'interés de l'1,5% i amb una ajuda directa (en forma de tram no reembossable) que pot arribar a ser de fins al 30% del capital concedit.

També et pot interessar

stats