Agricultors i torroners artesanals denuncien que hi ha torrons fets amb productes estrangers

Demanen que en l’etiquetatge quede reflectit l’origen de cada matèria primera

Agricultors i torroners denuncien torrons fets ací, però amb matèria primera de fora / À Punt NTC

Els agricultors alerten que s’està produint un frau en el sector del torró: enguany, amb la pujada de preus, molts fabricants estan utilitzant ametles americanes o mel xinesa per a fer els seus dolços, que després envasen igual que els productes amb ingredients 100% valencians i sense especificar la procedència de les matèries primeres que contenen.

Açò s'està traduint en un descens de les vendes de les matèries primeres autòctones, i el sector agrícola se'n ressent.

Malgrat això, els productors artesans d’aquest dolç nadalenc tan característic de la Comunitat Valenciana continuen usant matèria primera valenciana. És el cas de Torrons Apolonia, a Casinos (Camp de Túria), que, segons el seu encarregat, Salvador Jorge, fan servir ametla marcona del terreny, mel d’Eslida (Plana Baixa) i anous de Viver (Alt Palància).

I això que a Espanya el preu de les ametles ha pujat un 200%, la mel un 40% i les anous un 30%. Però en aquesta torronera artesanal de Casinos ho tenen clar: si el producte és bo, a la gent no li importa pagar més. 

També et pot interessar