La Santa Faç torna a viure's en la intimitat i amb un ampli dispositiu per a evitar reunions i botellots

Només se celebrarà una missa a porta tancada i la benedicció de la ciutat des del castell. Policies i drons vigilaran que no hi haja concentracions de persones ni botellots

Dos agents de la policia local vigilen les immediacions del monestir
Dos agents de la Policia Local vigilen les immediacions del monestir

Els alacantins es queden, una altra vegada, sense la tradicional romeria de la Santa Faç. La pandèmia ha obligat a suspendre-la per segon any consecutiu i els actes es limitaran a una missa a porta tancada des del monestir i a la benedicció de la ciutat des del castell de Santa Bàrbera. Paral·lelament, també s’ha establit un ampli dispositiu de 350 policies locals, bombers i voluntaris de protecció civil, per a evitar que hi haja aglomeracions o botellots a la ciutat. 

Per tant, la celebració de la Santa Faç es limitarà únicament als actes religiosos sense a penes participants. El bisbe d’Oriola-Alacant oficiarà una missa a porta tancada a les deu del matí. Al migdia, a diferència de l’any passat, quan la delegació del govern espanyol ho va prohibir, s’ha autoritzat el trasllat de la relíquia fins un dels punts més alts de la ciutat, el castell de Santa Bàrbera, per a beneir la capital. 

Dues síndiques per primera vegada en la història

La celebració de la Santa Faç d’enguany serà històrica i no sols per les limitacions a què obliga la pandèmia, sinó perquè, per primera vegada dues dones exerciran de síndiques i extrauran la Santa Faç de la fornícula del cambril. Seran les regidores Mari Carmen d’Espanya i María Conejero.

L’Ajuntament d’Alacant ha fet una crida perquè la ciutadania no acudisca al monestir, que estarà tancat de matí, i perquè complisca les restriccions per a evitar contagis de coronavirus. De fet, per a evitar concentracions de fidels, s’ha ampliat l’horari de visita a la relíquia durant tota aquesta setmana. 

En aquest sentit, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha recordat que la missa es podrà seguir a través d’internet i ha instat la ciutadania a complir les mesures de distanciament social. 

Pel que fa a les activitats socials als espais públics d’Alacant, un ampli dispositiu de seguretat vetlarà durant tot aquest dijous perquè no se celebren ni romeries alternatives ni els tradicionals esmorzars amb familiars i amics que es fan en acabar el trajecte i que moltes vegades acaben en botellots massius. Més de 350 agents de la Policia Local, ajudats per drons i per altres forces de seguretat, supervisaran que es respecten les mesures anti-Covid i que tinguen lloc aquestes celebracions. 

També et pot interessar

stats