Les monges de la Sang rellevaran les clarisses en la custòdia de la Santa Faç

L'Ajuntament d'Alacant i la diòcesi d'Oriola-Alacant han comunicat que les 11 religioses es traslladaran dilluns al monestir.

Les monges de la Sang custodiaran la relíquia de la Santa Faç i del monestir
Les monges de la Sang custodiaran la relíquia de la Santa Faç i del monestir / Arxiu

La Congregació de les Canongesses de Sant Agustí, conegudes com les monges de la Sang, custodiaran la relíquia de la Santa Faç i del monestir. Són 11 religioses, que es traslladaran dilluns, i deixaran el convent que ocupen al centre d'Alacant des del segle XVII.

Es resol d'aquesta manera la polèmica iniciada l'estiu passat, quan després de 500 anys fent-ho, les monges clarisses van haver d'abandonar la custòdia de la relíquia. Davant del malestar creat en la societat alacantina, unes altres clarisses del convent d'Algezares, Múrcia, van ocupar el seu lloc però de manera provisional. 

L'Ajuntament d'Alacant i la diòcesi d'Oriola-Alacant han comunicat aquest divendres un canvi en els termes en els quals es mantindrà la guarda i custòdia de la relíquia. L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i l'abat de la cocatedral de Sant Nicolau, Ramón Egío, han anunciat que a partir de l1 de juliol, aquesta tasca quedarà en mans de les monges de la Sang, una comunitat religiosa amb gran arrelament a la ciutat d'Alacant.

Així, s'aconseguirà que el monestir on es troba la relíquia de la Santa Faç, situat a la pedania del mateix nom, conserve el seu estatus actual de santuari. La Santa Faç es considera un dels fragments del drap amb què la Verònica va eixugar el rostre de Jesús en el seu camí a la muntanya del Calvari.

També et pot interessar

stats