Alacant suspén la Romeria de la Santa Faç i celebrarà una missa a porta tancada

S'estudiarà la possibilitat de celebrar una benedicció d'accés restringit, que es podrà seguir a través de la retransmissió en directe.

Romeria Santa Faç
Reunió per a la suspensió de la Romeria de la Santa Faç / Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha confirmat aquest dilluns la suspensió, per segon any consecutiu, de la Romeria de la Santa Faç, i en el seu lloc celebrarà una missa a porta tancada. La decisió s'ha pres de manera conjunta entre representants de la corporació municipal i del capítol a través d'una reunió en la qual ha participat l'alcalde, Luis Barcala; la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i els regidors de Festes, Manuel Jiménez, i de Seguretat, José Ramón González, juntament amb els representants del capítol, el degà de Sant Nicolás, Ramón Egío, i el rector del santuari de Santa Faç, José Luis Casanova.

Així mateix, s'estudiarà la possibilitat de celebrar una benedicció a tota la ciutat des d'un punt que encara està per determinar. Aquest acte estaria també restringit i només es podria seguir a través de la retransmissió en directe, com també succeirà amb la missa, segons ha informat el consistori en un comunicat.

En la reunió també s'ha acordat fer una “crida” als alacantins perquè el dia de la missa no acudisquen al monestir, atés que l'accés estarà “restringit” i es reforçaran totes les mesures de seguretat per a evitar qualsevol classe d'aglomeració. Barcala ha posat l'accent en la necessitat que enguany, “més que mai”, els alacantins es queden a casa i no vagen al monestir. “Intentarem, si la situació sanitària ho permet, que la Santa Faç vinga a Alacant per a beneir-nos a tots”, ha indicat.

Es pot visitar en un altre moment

Mari Carmen Sánchez ha fet una crida a la “prudència” i ha recordat que encara que en la seua festivitat no és puga visitar, “la Santa Faç està ací tot l'any i s’hi pot acudir en qualsevol altre moment per a complir les promeses realitzades”, ha afegit.

També et pot interessar

stats