Drons i 350 agents per a evitar romeries alternatives de la Santa Faç

Aquest dissabte es posa en marxa un ampli dispositiu policial per a impedir possibles aglomeracions de gent amb motiu de la no celebració de la Santa Faç. 

Imatge de la Santa Faç
Imatge de la Santa Faç / À Punt
Laura López
10 d'abril 2021 - 14:03

Alacant es quedarà enguany per segon any consecutiu sense la tradicional romeria de la Santa Façque hauria de celebrar-se el proper dijous, 15 d'abril. 

Un ampli dispositiu policial en què participaran 350 agents vetlarà perquè no hi haja romeries alternatives ni els tradicionals esmorzars amb familiars i amics que es fan en acabar el trajecte i que acaben en botellots massius en alguns punts de la ciutat. 

Les zones habituals d’aquests botellots es controlaran amb drons mentre que per a dissuadir la gent de peregrinar a peu de forma massiva enguany no es tallarà al trànsit de la carretera que uneix el nucli urbà amb el monestir que, a més, estarà tancat eixe dia.

Per a evitar aglomeracions, els fidels que volen visitar la imatge poden fer-ho fins al 18 d’abril en un horari ampliat de les 8:30 h a 20:30 h.

En lloc de romeria, aquest dijous la imatge de la Santa Faç serà traslladada en un vehicle al castell de Santa Bàrbera per a la benedicció de la ciutat, que s’acompanyarà amb el repic de totes les campanes de les esglèsies alacantines.

També hi haurà una missa que se celebrarà a porta tancada i que els fidels podran seguir per streaming.

També et pot interessar

stats