Sanitat rastreja l’alumnat de Borriana i el veïnat de Las Cuevas per possibles brots

Vora 300 estudiants de l'IES Jaume I de Borriana van viatjar a Port Aventura, mentre que a l’aldea utielana es determina si s’han pogut estendre els positius

Institut Jaume I de Borriana on estudia l'alumnat que aquest dilluns se sotmetrà a les proves PCR per a identificar possibles contagis
Institut Jaume I de Borriana on estudia l'alumnat que aquest dilluns se sotmetrà a les proves PCR per a identificar possibles contagis / À Punt NTC

L’alumnat de l’Institut Jaume I de Borriana està citat aquest dilluns per a sotmetre’s a una PCR i determinar si hi ha un brot de contagis entre l’estudiantat de l’ESO després d’un viatge al parc temàtic de Port Aventura, segons ha pogut saber À Punt Notícies. 49 persones es troben confinades després que donara positiu un estudiant dels sis autobusos que anaren a Port Aventura. Preocupació ara a l’espera de les PCR que començaran a fer-se aquesta vesprada. És un dels rastrejos massius que ocupen aquest dilluns la sanitat valenciana, que també investiga si s’ha produït un altre brot en l’aldea utielana de Las Cuevas.  

En el primer cas es tracta dels alumnes que van poder estar en contacte amb un estudiant que s’ha infectat de coronavirus i que també va participar en el viatge. Vora 300 alumnes d’aquest centre van anar a Port Aventura, a la localitat tarragonina de Salou, per a celebrar la fi de curs la setmana passada. Fins allà es van desplaçar en sis autobusos, en cadascun del quals viatjaven diverses classes, segons han confirmat a À Punt fonts del centre. 

A un dels passatgers se li va diagnosticar posteriorment coronavirus, cosa que va obligar d'immediat els altres 49 viatgers del mateix autobús a restar en confinament domiciliari. Al llarg d'aquest dilluns està previst que els prenguen les mostres per a determinar si s’han estés els contagis. 

Tot i que durant el trajecte en l’autobús l’alumnat de Borriana duia la mascareta, es vol descartar que els contagis diagnosticats hagen pogut afectar uns altres contactes. Sanitat, ara per ara, no ha confirmat que es tracte d’un brot. 

A hores d’ara a la Comunitat Valenciana hi ha vora 150 estudiants contagiats en els últims dies arran dels viatges de fi de curs, entre els quals els que han anat a Mallorca, on hi ha un macrobrot que afecta centenars d’alumnes –entre ells almenys 67 de la Comunitat Valenciana–, i Lloret de Mar (Girona). 

A pesar de l’increment del ritme de vacunació, la població jove és majoritàriament la que concentra la majoria d’infeccions de coronavirus, perquè és la menys immunitzada. 

D’altra banda, bona part del veïnat de Las Cuevas, de vora 500 habitants, també se sotmet aquest dilluns a les proves diagnòstiques per a determinar quantes persones s’han pogut contagiar. Fonts d’aquest llogaret han confirmat que poden haver-hi fins a 20 positius. El fet que es tracte d’un xicotet nucli de població ha posat en alerta aquesta aldea utielana. 

També et pot interessar

stats