Almenys 40 estudiants del col·legi Mas Camarena i altres 24 de Germans Maristes, contagiats en viatges de fi de curs

Els dos centres educatius s'han desvinculat de l'organització de les excursions que els mateixos alumnes van contractar a través d'agències de viatges

Almenys 40 estudiants del col·legi Mas Camarena i altres 24 de Germans Maristes, contagiats en viatges de fi de curs / À Punt NTC

Almenys 40 alumnes de primer de batxiller del col·legi privat Mas Camarena de Paterna han donat positiu per coronavirus després de participar en una excursió de final de curs on no es van respectar les mesures de seguretat anti-Covid, segons ha pogut saber en exclusiva À Punt Notícies. 

Els joves, la majoria de 17 anys, formaven part d’un grup de 90 persones que va viatjar en dos autobusos a Catalunya, entre els dies 20 i 23 de juny, acompanyats de diversos monitors i monitores. 

A hores d’ara són desenes les persones confinades després d’haver estat en contacte amb els positius, a l’espera de disposar de resultats de les proves PCR. Almenys 20 persones han donat negatiu. La majoria dels afectats resideixen a Bétera.  

Segons ha pogut saber À Punt, en molts moments del viatge l’alumnat d'aquest centre educatiu van entrar en contacte amb gent de fora del grup, sense portar mascareta ni mantindre la distància de seguretat.

La direcció del centre s'ha desvincultat de l'organització de l'excursió i assegura que els estudiants la van contractar amb una agència de viatges.

Sanitat ha confirmat que, de moment, són 13 les persones del col·legi contagiades. La conselleria també ha informat d'un nou brot que afecta 24 persones del col·legi Germans Maristes de València, també en un viatge a Lloret de Mar. 

En aquest cas, el centre educatiu tampoc va organitzar el viatge. Van ser els menors, una vintena d'alumnes de 2 de batxillerat que volien celebrar que havien acabat la PAU, els que van llogar uns xalets per viatjar a Lloret de Mar.

Allí, segons ha sabut À punt, els estudiants van conéixer sis xiques de Carcaixent que també havien organitzat un viatge pel seu compte. Les sis van acabar contagiades, tot i que entre ells no hi ha hagut cap cas que es puga considerar greu. Febra i algun episodi de vòmits del que ja estan recuperant-se tots.

Pràcticament des del primer dia va començar a haver algun cas amb símptomes i en tornar a casa ja sospitaven que podia ser Covid-19, pel que han estat aïllats des que van tornar i així s'han pogut tallar els contagis. 

El departament d'Anna Barceló no ha oferit aquest dissabte noves dades del macrobrot que es va originar a Mallorca i que afecta ja a més de 600 estudiants de 7 comunitats autònomes. L'origen, també, un viatge per a festejar la fi del curs. 67 dels infectats són estudiants de la Comunitat Valenciana, la major part, d'una escola privada d'Elx. Sanitat pública continua el rastreig dels contactes dels afectats, per la qual cosa, la xifra de contagiats podria pujar en les pròximes hores, Només a la Comuntiat Valenciana hi ha 400 persones aillades per este brot. 

També et pot interessar

stats