Puig anuncia un nou rècord de vacunació: aquesta setmana s'inocularan mig milió de dosis

Vacunar les persones sense llar, completar la immunització de les que tenen entre 60 i 69 anys i avançar en la protecció de les de 40 a 49, objectius dels pròxims dies

Una infermera amb una safata de vacunes a l'hospital de campanya de Castelló
Una infermera amb una safata de vacunes a l'hospital de campanya de Castelló / À Punt

La Comunitat Valenciana ha rebut aquest dilluns més de 161.000 noves dosis de vacunes contra la Covid-19, segons ha informat la delegació del govern espanyol. L'avió amb el nou carregament ha aterrat a Manises a les 6:30 hores, han assenyalat les mateixes fonts. Les forces i cossos de seguretat de l'Estat custodien el trasllat. La Generalitat preveu administrar mig milió de dosis aquesta setmana, el que suposa un nou rècord d'injeccions contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana. La vacunació se centrarà principalment a acabar la pauta entre les persones de 60 a 65 anys que van rebre el primer vaccí d'AstraZeneca, però que encara no han sigut inoculats amb el segon. Es preveu que en 10 dies aquesta franja d'edat quede immunitzada totalment i que, per tant, pràcticament totes les persones majors de 60 anys hagen completat la pauta de vacunació.

Així mateix, les dosis també estan destinades a l'avanç de la vacunació en el grup d'edat de 40 a 49 anys, i que immediatament en finalitzar amb aquest es comence amb la franja de 30-39 anys, com ja s'ha iniciat en algunes comarques d'interior. Vora 5.000 vacunes s'administraran a persones sense llar.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat aquest moment de "fonamental per a la vacunació", però també ha advertit de la importància de mantindre la prudència, "perquè els segments que no estan vacunats són els que en aquests moments estan més sensibles de ser contagiats".

Aquest diumenge s'han complit sis mesos des de l'inici de la campanya de vacunació, amb el 53% dels valencians i valencianes amb almenys la primera dosi i el 34,6% amb la pauta completa.

També et pot interessar

stats