Sánchez anuncia que Espanya rebrà el "rècord" de més de sis milions de vacunes la setmana vinent

Fins ara s'estaven rebent entre 1,5 i 1,6 milions de vacunes a la setmana

Pedro Sánchez, aquest divendres després de la seua participació en el Consell Europeu
Pedro Sánchez, aquest divendres, després de la seua participació en el Consell Europeu / Horst Wagner (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que Espanya rebrà la setmana que ve més de sis milions de vacunes, la qual cosa ha qualificat de tot un "rècord", ja que fins ara s'estaven rebent entre 1,5 i 1,6 milions de vacunes a la setmana. Així ho ha afirmat des de Brussel·les on ha acudit a la reunió del Consell Europeu.

Sánchez ha destacat el fet que aquesta setmana s'han aconseguit els 15,6 milions de ciutadans amb la pauta completa de vacunació, mentre que 24 milions de persones ja tenen almenys una dosi.

Segons ha afirmat, les dades de vacunació avancen ben encaminades a aconseguir que abans que acabe l'estiu estiga immunitzada el 70 per cent de la població, com estava previst. En aquest sentit, ha apuntat que dijous es va aconseguir el rècord de vacunació amb més de 773.000 vacunes posades en només un dia, davant dels rècords anteriors que eren de 650.000.

En aquest sentit, ha destacat que gràcies a la vacunació i a la disciplina dels ciutadans, s'ha pogut aprovar la retirada de l'ús obligatori de la mascareta als espais oberts. Això suposa, ha dit, "un pas més cap a la recuperació de la normalitat". No obstant això, ha advertit que no es pot abaixar la guàrdia.

D'altra banda, ha valorat que des del 7 de juny, Espanya expedeix el certificat verd digital, que ja han demanat més de dos milions de persones, i que suposa "establir les bases d'una mobilitat segura".

També et pot interessar

stats