Sanitat llança una aplicació que simula l’adjudicació de les places MIR

Els aspirants disposaran de les estadístiques que els permetran estudiar les possibilitats que se'ls assigne una plaça

Sanitaris atenen un malalt
Sanitaris atenen un malalt / Quique García (Efe)

El Ministeri de Sanitat ha posat en marxa una aplicació que amplia al màxim la informació sobre les vacants existents per als aspirants a les places de metges interns residents (MIR).

Els aspirants, després d'haver introduït el seu número d'orde i seleccionar una sèrie de filtres, podran disposar de les estadístiques que els permetran estudiar les possibilitats que se'ls assigne la plaça que desitgen sobre la base de les preferències dels que ja han signat una selecció telemàtica, de manera totalment anònima.

"El sistema retorna una llista de places que compleixen els criteris seleccionats, incloent fins i tot el centre desitjat. L'aplicació informa el sol·licitant de quants aspirants amb número d'orde inferior al seu han triat cada plaça", detallen des del Ministeri de Sanitat.

A més, l'aplicació també informa del grau de fiabilitat de la informació mostrada, en funció del nombre d'aspirants que hagen signat una sol·licitud, com succeeix des d'enguany en el procés de selecció telemàtica de places de les forces de seguretat de l'Estat.

Polèmica pel nou procés telemàtic d’elecció de plaça

La decisió de millorar el procés telemàtic d'elecció de places MIR es produeix després de diverses reunions amb representants dels aspirants, el Fòrum de la Professió Mèdica i altres membres de la professió. Segons Sanitat, el procés d'adjudicació dels aspirants començarà el 15 de juny (per a Infermeria) i el 21 de juny (per a Medicina) i es durà a terme en torns de 400 aspirants per dia, que podran triar entre les places disponibles una vegada conclosa l'elecció del torn anterior.

"Es tracta d'una informació que no havia estat mai disponible abans per als aspirants", detalla el ministeri que dirigeix Carolina Darias, que s'ha compromés a resoldre totes les incidències comunicades durant cada sessió abans de l'adjudicació de la següent. Ara mateix s'han comunicat 3.288 incidències, de les quals se n'ha resolt el 96%.

El Ministeri de Sanitat preveu que la incorporació de tots els aspirants tindrà lloc entre el 16 i el 19 de juliol.

També et pot interessar

stats