Sanitat es compromet a una elecció de places MIR en sessions de 400 aspirants per dia

La incorporació als nous llocs de treball es realitzaria el 16 o 19 de juliol

Metges es manifesten amb pancartes enfront de la Porta del Sol de Madrid per a exigir una elecció de places amb garanties
Metges es manifesten a la Puerta del Sol de Madrid per a exigir una elecció de places amb garanties / Óscar Cañas (Europa Press)

El Ministeri de Sanitat s'ha compromés, després d'una reunió de més de nou hores amb els aspirants a metge intern resident (MIR) i d'altres professions sanitàries, que l'elecció de places es realitze en sessions de 400 aspirants per dia. La incorporació als seus nous llocs de treball es seria el 16 o 19 de juliol.

"Suposa un important avanç respecte a la situació i proposta de la qual partíem i que tant de malestar han generat en totes les professions sanitàries i la societat en el seu conjunt", ha comentat el doctor Domingo Antonio Sánchez, vocal nacional de metges joves del Consell General de Metges.

Sánchez subratlla que aquest compromís "va en la línia de generar confiança als aspirants a milers de places de formació sanitària especialitzada als quals en els pròxims dies els seran adjudicades les seues places MIR".

Aquest acord s'ha produït després de vora deu hores de negociacions i la celebració d'una manifestació i concentració de centenars de sanitaris que han recorregut el centre de Madrid fins a arribar al Ministeri de Sanitat. En les negociacions hi ha hagut representants de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) i FSEunida.

Els professionals afirmen que no hi ha "res signat"

Des d'FSEUnida aclareixen que "això no acaba ací". "El document que s'ha difós no és cap acord que FSEunida haja acceptat ni signat. No és un acord. És simplement un compromís que el Ministeri adopta unilateralment. Volem una elecció en temps real", puntualitzen a través de xarxes socials.

La secretària tècnica de Metges Joves i MIR de CESM, Sheila Justo, ha insistit que no hi ha "res signat" i que "el mercat ambulant" de l'assignació del futur professional és un sistema telemàtic "insuficient". "De 8.000 a 2.000 i ara a 400. A veure si pot ser d'un a un i en temps real", ha dit.

Comissió de seguiment d'incidències diària

El document, signat pel director d'Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, Vicenç Martínez, recull també que totes les incidències comunicades pels aspirants de cada sessió quedaran resoltes abans de l'adjudicació de la següent sessió. De la mateixa forma, Sanitat ha acceptat una comissió de seguiment d'incidències diària, així com un web de simulació amb actualització diària sobre places seleccionades pels aspirants amb sol·licituds signades, actualitzant les places adjudicades en les sessions anteriors.

També et pot interessar

stats