Sanitat avança una setmana la vacunació dels valencians i valencianes entre 40 i 49 anys

Aquest dissabte, moltes valencianes i valencians d'aquestes edats han rebut ja el missatge amb la citació per a rebre la primera dosi

Un sanitari injecta una vacuna contra el coronavirus a París
Un sanitari injecta una vacuna contra el coronavirus a París / Gonzalo Fuentes (Reuters)
05 de juny 2021 - 14:32

Aquest dissabte, Sanitat ha començat a notificar als valencians entre 40 i 49 anys la cita per a rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. El missatge ha sigut rebut amb sorpresa pels pacients, ja que això suposa un avançament d’una setmana respecte a la data originalment prevista per a aquesta franja d’edat. Ximo Puig, president de la Generalitat, avançava fa unes setmanes que la vacunació de la població valenciana entre 40 i 50 anys començaria el 17 de juny.

Model de missatge que han rebut els valencians entre 40 i 49 anys
Model de missatge que han rebut els valencians entre 40 i 49 anys / À Punt NTC

Tal com va avançar Salut Pública, els valencians que es troben en aquesta franja d’edat poden rebre una monodosi de Janssen, així com de Pfizer i Moderna. Així, les primeres citacions són per dimecres 9 de juny i l'avançament es deu, segons ha informat la conselleria, a la gran afluència de vacunes i a la disposició dels equips.

El següent grup de vacunació està format per les persones entre 30 i 39 anys, previst per a juliol, però que també es podria avançar si el ritme de recepció de dosis continua.

Una generació clau per a la immunitat

La generació entre 40 i 49 anys es considera clau per a arribar al 70% de població vacunada a l'agost. És, de fet, el grup d'edat més nombrós de la Comunitat Valenciana: més de 851.000 persones nascudes entre els anys 1972 i 1980, segons xifres de l'Institut Nacional d'Estadística, que representen vora el 16% de la població al territori. Aquest mateix divendres, la Comunitat va superar els 2 milions de persones amb almenys una dosi inoculada.

També et pot interessar

stats