Els valencians majors de 30 anys començaran a vacunar-se al juliol

El president Ximo Puig assegura que la immunització davant la Covid-19 ja ha assolit "velocitat de creuer" i no pararà a l'estiu

Cues en el centre de vacunació instal·lat a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València
Cues en el centre de vacunació instal·lat a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València / Twitter: @GVADrPeset

La Comunitat Valenciana ja ha posat data perquè comence la immunització de la població d'entre 30 i 39 anys davant la Covid-19. Serà a partir del mes de juliol, segons ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en resposta parlamentària a la nova síndica del PP, Eva Ortiz, durant la sessió de control a les Corts.

El cap del Consell ha destacat que la vacunació no pararà "ni al juliol ni a l'agost" i que ja ha assolit "velocitat de creuer" per a poder protegir la població davant el coronavirus. La Comunitat Valenciana, ha recordat, fa dos mesos que és l'autonomia menys afectada d'Espanya per la pandèmia. De fet, va ser un dels primers territoris que va tindre totes les persones majors de 80 anys immunitzades. A més, el 65% de les septuagenàries tenen ja la pauta completa. 

La previsió de la Conselleria de Sanitat Universal és acabar de punxar les primeres dosis a majors de 60. A més, aquesta setmana ha començat la vacunació del tram d'edat d'entre 50 i 59 anys, mentre que la inoculació a les persones majors de 40 s'iniciarà el 17 de juny. El grup de població d'entre 41 i 50 anys és, de fet, el més nombrós a la Comunitat Valenciana (són 851.588 persones, segons xifres de l'Institut Nacional d'Estadística, el 16% del total).

La vacunació del grup d'entre 30 i 39 anys és necessària per a arribar a l'objectiu marcat del 70% a finals d'agost, amb la qual cosa estarien protegides contra el virus vora 3,5 milions de persones a la Comunitat Valenciana i s'hauria arribat a l'anhelada immunitat de grup. 

S'espera que el col·lectiu d'entre 18 i 30 anys comence a vacunar-se a partir del setembre, però el govern espanyol encara no ha concretat el calendari més enllà d'agost. 

També et pot interessar

stats