Salut Pública proposa vacunar amb Janssen les persones entre 40 i 49 anys

La decisió s’haurà de confirmar aquest dimecres en la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut 

Professional sanitària sosté una xeringa en un dels centres de vacunació a la Comunitat Valenciana
Una sanitària sosté una xeringa en un dels centres de vacunació a la Comunitat Valenciana / Rober Solsona / Europa Press

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts que el grup d'edat entre 40 i 49 anys reba també la vacuna de Janssen contra el coronavirus, una decisió que haurà de confirmar el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut demà dimecres.

Fonts de les comunitats autònomes presents en la reunió apunten que no s'ha posat impediment a la decisió aquest dimarts, per la qual cosa previsiblement tirarà avant en la Interterritorial.

La vacuna de Janssen, que només necessita una dosi per a fer efecte, s’estava administrant fins ara a les persones majors de 50 anys, als col·lectius vulnerables i aquells més difícils de captar per a administrar una segona dosi. Ara, Salut Pública ha donat el seu vistiplau perquè l'ús d’aquest vaccí s'amplie també al grup entre 40 a 49 anys.

Espanya és un dels països que no ha establert cap limitació d’edat a l’administració d’aquest preparat, com si ocorre amb la d’Astrazeneca, però es desaconsella en persones amb antecedents de trombocitopenia induïda per l'anticoagulant heparina a causa de la relació entre la vacuna i alguns casos de trombes inusuals que va determinar l’Agència Europea de Medicaments (EMA)

També et pot interessar

stats