Sanitat acorda vacunar amb Janssen les persones de 50 a 59 anys

També ha acordat immunitzar nous col·lectius vulnerables i persones difícils de captar

Vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències
Vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències / Kai Försterling (Efe)

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han actualitzat l’estratègia de vacunació i han acordat ampliar l'ús de la vacuna de Janssen a les persones de 50 a 59 anys. A més, aquesta estratègia ha incorporat la vacunació a col·lectius vulnerables i proposa que la vacuna de Janssen, per la seua característica d'única dosi, siga recomanable en persones difícils de captar per a la vacunació i cooperants que es desplacen en missió a països d'alt risc i persones que per raó de la seua activitat no es troben a Espanya en les dates de la segona dosi.

En la comissió de salut pública també han aprovat que una vegada s'autoritze Pfizer per als adolescents, es vacunarà els majors de 12 anys amb condicions de molt alt risc, en situació de gran dependència i aquells que estiguen en centres de persones amb discapacitat intel·lectual, centres tutelats i centres d'educació especial. Mentrestant, la resta d'adolescents i preadolescents "no es prioritzaran en aquest moment".

Per primera vegada, han abordat la immunització de les dones embarassades. A elles i a les dones en període de lactància els administraran vacunes amb tecnologia ARNm (Pfizer i Moderna) quan els corresponga, segons el grup de priorització al qual pertanguen.

Aquests acords consensuats en la comissió de salut pública hauran de ser ratificats aquest dimecres en el Consell Interterritorial de Sanitat, on es reuneix la ministra Darias amb els consellers i conselleres autonòmics.

També et pot interessar

stats